Het seizoen nadert de aanvang, 3 oktober gaan we van start zoals het zich laat aanzien. Tijd om te delen waar we staan met het Dames Team.

Het zijn roerige en onzekere tijden geweest achter de schermen. Zo hebben we eind van het vorig seizoen afscheid moeten nemen van de hoofdcoach, hebben we gesprekken gevoerd met alle speelsters over 2020-2021, hebben we de gewenste bestuurlijke lijn besproken, hebben we een nieuwe hoofdcoach kunnen benoemen (Marlous Nieuwveen).

Daarnaast hebben er bestuurswisselingen plaatsgevonden, waardoor Tine de Wit de huidige voorzitter is van de Stichting Topsport Basketball Landsmeer. Dit doet zij in combinatie met het teammanager schap.

De hoofdsponsor heeft na 6,5 jaar te kennen gegeven te gaan stoppen. En er was heel veel onzekerheid over het seizoen zelf. Gaan we starten, wanneer gaan we starten, wat mag er wel wat mag er niet, is er geld?

Het was een drukke periode, en mogelijk hadden we eerder moeten en kunnen communiceren. Achteraf is alles makkelijk, maar we hopen met onderstaande informatie goed aan te geven waar we nu staan. Dank voor het geduld in ieder geval, sponsoren, vrijwilligers en supporters.

Zoals aangegeven is Marlous Nieuwveen gestart als hoofdcoach. Marlous heeft een achtergrond waarbij ze veel te maken heeft met teambuilding activiteiten en processen, en daarnaast heeft zijn zelf op het allerhoogste basketball podium mogen spelen (WNBA). Het afgelopen seizoen heeft zij als assistant coach al banden kunnen opbouwen met de speelsters. Dit alles komt mooi bij elkaar. Marlous heeft de uitdaging geaccepteerd, waarbij de horizon op minstens twee seizoenen ligt. Atractief spel, gezonde mix van ervaring en jeugd, en natuurlijk willen we meespelen om de prijzen. En dat is echt te verenigen. De jeugd moet de kans krijgen om te groeien als het gaat om ervaring, en dat groeien doe je door te trainen met eravren speelsters en trainers, maar ook door speelminuten te maken. Deze mix is wat wordt nagestreefd, en wat we in het voorseizoen al volop zien gebeuren.

De selectie is ook gewijzigd. We hebben de ervaren speelsters als Tanya, Kim en Nadine kunnen behouden, maar ook Benthe, Lindsay, Emma en Denise daarbij. Terug op het oude nest is Epiphany, en vanuit de VU20 worden structureel aangehaakt Indy Lebelle, en Geena Rowaan. De nieuwe aanwinsten Chalotte, Myrthe en Jose maken het een complete selectie met veel mogelijkheden als het gaat om speelstijl.

Sportief gezien hebben we als team goede zaken gedaan.

We hopen natuurlijk te mogen rekenen op de inzet van het vaste team aan vrijwilligers, die kern is er al jaren en is een hele fijne groep. Het opbouw team, kassa en loterij hulp, Cees en Gideon die het website deel voor hun rekening nemen, de scouting, de team helpers, de tafelbezetting, de spontane helpers, en ga zo maar door. Ik hoop we niemand vergeten, en als dat zo is is het niet bewust. Jullie zijn geweldig !

Financien:
Graag beginnen we met een dankwoord. Loon, en dan voor ons met name in de persoon van Frans, hartelijk dank voor jullie support de afgelopen 6 en half jaar !

Het is echt geweldig geweest voor de sport, het dorp en de speelsters dat jullie dit al die jaren hebben willen en kunnen doen. Jammer dat het stopt, maar zo gaat dat.

Met het wegvallen van Loon Salaris software als hoofdsponsor is het direct lastig geworden op dit vlak. De penningmeester heeft echt alle zeilen moeten bijzetten om tot een soort van begroting te kunnen komen om uberhaupt in te schrijven bij de Basketbal Bond voor dit seizoen op het hoogste niveau. We noemen het intern de Corona begroting.

Naast het wegvallen van de hoofdsponsor, zijn er ook een aantal andere sponsoren gestopt. We hebben daarbij ook het einde van het seizoen moeten missen met recettes en loterij inkomsten.

Het afgelopen seizoen hebben we dan ook met verlies moeten afsluiten. Gelukkig hebben we financieel iets van buffer opgebouwd de afgelopen jaren, en dat maakt dat we in ieder geval dit seizoen hebben ingeschreven.

We hebben aan de kostenkant moeten sleutelen. Ook de selectie krijgt minimale vergoedingen. Iedereen voelt mee, maar het sportieve staat bij iedereen gelukkig voorop.

Lees je dit, en denk je ik wil graag helpen en financieel bijdragen, hoe groot of klein ook, neem dan alsjeblieft contact op !

We hebben diverse pakketten voor sponsoren. De Club van 100,- is een initiatief dat we hernieuwd leven gaan inblazen zeer binnenkort, maar je kunt ook een reclamebord met een bedrijfsuiting plaatsen. Net als HEGRON kun je ook een plaats bemachtigen op het tenue met jouw bedrijfslogo. En als je de opvolger wil worden van Loon en pontificaal op de borst wil komen horen we het ook graag :-).

We kunnen alle hulp gebruiken, wij willen ook zeker stellen dat we op dit niveau kunnen blijven spelen de komende jaren. Financieel moeten we flink aan de weg timmeren dit seizoen, en daar gaan we natuurlijk onze best voor doen. Tips zijn welkom.

Een speciaal dankwoord voor die sponsoren die (veelal) al seizoenen achtereen meehelpen door een bedrag ter beschikkingte stellen. Ze zijn te zien op de website, op de boarding en het programmaboekje. En natuurlijk de onvoorwaardelijke steun van Sportcafe de Remise.

Ondanks alles staan we er goed voor vinden wij, en blijft het een feestje om in de sporthal te zijn.