Na een knappe winst in het pittoreske Tubbergen vorige week, met een uitgedunde selectie, stond nu de topper tegen Dozy Den Helder op de agenda. Ondanks dat we fysiek dik in orde zijn door het harde werken in het voorseizoen (met o.a. dank aan Gerald ! ) komt deze match-up eigenlijk net even te vroeg.

Naast het aantal gebleseerden dat we hebben, waar ook Jose is toegevoegd helaas, is het ook voorlopig even de laatste wedstrijd waar Kourtney Treffers meespeelt namens de gasten uit Den Helder.

De voorbereidingen zijn getroffen, de kern van het vaste opbouwteam (Rene en Vincent) heeft weer bergen werk verzet met het verplaatsen en weghalen van sponsorborden, de tafelbezetting is present, onze nieuwe DJ draait er op los, de scouting van Arnold op zijn nieuwe vaste plek in de hoek, Jasmijn met haar camera in de aanslag, videocamera voor de livestream bemand met Selwyn en Cees in de backup, laat het maar beginnen.Ook zonder publiek zijn wij er klaar voor.

Het is op papier een uitdagende wedstrijd. Beide teams hebben een mix van ervaring en jonge speelsters. En zoals ook blijkt uit het wedstrijdverloop komen ook bij beide teams de jongelingen aan speeltijd toe. Dozy heeft een lengteoverwicht, en telt zo op het oog 1 geblesseerde (Zoey Slagter). Landsmeer heeft een grotere blessure bank.

De scheidsrechters geven aan ook zin te hebben in deze strijd tussen beide teams, en we gaan van start.

Het eerste kwart is aftasten. We zien al snel dat Dozy het zoekt in het lentevoordeel, en veel de 1-on-1 opzoekt onder het bord. Landsmeer zoekt het meer in de omschakeling, en zoekt naar het schot van buiten. Het geeft een aardig verloop, waar Dozy eerst wat afsteand neemt, en waar we eindigen op een bijna gelijke stand. Charly was ‘aan’ , en hield Landsmeer in het spoor van Dozy met 10 punten in dit kwart. Met een stand van 17-18 gaan we het tweede kwart in.

Daar waar Landsmeer meer en meer moeite kreeg te scoren, ging Dozy als een soort dieseltje langzaam door, en nam geleidelijk aan afstand. Met speelsters als Sarah Cunnen en de al genoemde Treffers heeft Dozy een paar troeven in handen. Geslepen, geduldig, en een actie kunnen maken als dat gevraagd wordt, dat kenmerkt de speelstijl van deze beide dames. Zeker een Cunnen speelt bijna altijd een solide wedstrijd, niet opvallend, maar op het einde van de wedstrijd altijd dik in de punten.

En wij …. daar waar we tot nu toe elke wedstrijd het netje van afsteand makkelijk vonden, haperden we helaas deze avond het grootste gedeelte van de wedstrijd. De schade werd nog enigszins beperkt door een actieve en alerte Kim aan Landsmeerse zijde, die in de laatste halve minuut nog 4 punten (steals + layup) wist af te knibbelen van de achterstand. We eindigen op 29-35, en zijn weer aangehaakt gelukkig.

Na de pauze volgde het derde bedrijf……. en daar liepen we echt averij op. In het kort, wij scoren slechts 4 punten dit kwart, tegen 14 van Dozy. De snelle rekenaar komt dan uit op een eindstand van 33-49. Dat is een fors gat. De scheidsrechters spreken hardop uit dat het wel leuk zou zijn als het toch nog spannend gaat worden.

Snel naar het vierde en laatste kwart.

En hier komen we erg goed uit de startblokken. Gelukkig. Kim en Charly pakken door en scoren er op los. Tanya gaat er vol voor, en gaat voorop in de strijd. Ook de thuis debuterende ‘center’ Julia Bakker scoort 4 punten in deze fase. Zo komen we 7 minuten voor tijd op 54-55 ! “Game on” zeggen we dan. We geven de scheidsrechters ook een keer wat ze willen.

De spanning was terug, en wat het moest zijn, werd het ook. Een thriller tot aan de laatste secondes. Landsmeer wist het net niet te draaien en de bovenliggende partij te worden, en Dozy speelde de wedstrijd uiteindelijk geraffineerd uit. De eindstand wordt 63-66.

Als je naar de scores kijkt einde wedstrijd, zie je bij Dozy de drie centers / powerforwards in de dubbele cijfers, en van Veen als pointguard ook. Bij Landsmeer zijn het de ervaren speelsters als Charly (23), Kim (16) en Tanya (12) die scorend aanwezig zijn. Geheel in lijn met de introtekst van dit artikel 😊.

Landsmeer heeft er voor gestreden en alles gegeven, en dat is mooi om te zien. De honger om te winnen is er, maar daarnaast wordt ook zeer bewust speeltijd ingeruimd voor de jongeren, en dat samen maakt het spel van Landsmeer erg leuk om naar te kijken. Op de livestream (we zijn nog naar het zoeken naar de juiste vorm) hadden we ruim 180 kijkers die wedstrijd. Dat is meer dan dat er in een gemiddelde sporthal zit. Ook dat zal toenemen verwachten wij, met de Corona perikelen.

Probeer het ook eens, een wedstrijd kijken via de livestream. Kijk daarvoor op wedstrijddagen op www.lionsbasketball.nl , daar wordt de link weergegeven.

Kom op dames, kop omhoog. Het was een mooie strijd. En het beste van ons spel moet nog komen als de blessurebank weer leeg is. Het seizoen is (hopenlijk) nog lang !