Jaarlijks worden er na afloop van de competitie de prijzen voor beste speelster uitgedeeld. De NBB deed dat al twee weken geleden. Alle coaches en spelers uit de WBL mochten hun stem uit brengen en dat leidde dit jaar tot:

– twee Most Valuable Players (Kourtney Treffers (Den Helder Suns) en Noor Driessen (Grasshoppers)),
– Rookie of the Year (Pien Steenbergen (Binnenland)),
– Best Referee of the Year (Rizgar Abdullah),
– Coach of the Year (Rick Driessen (Grasshoppers)),
– Hustler of the Year (Jamaila Adams (Binnenland)) en
– vijf All Stars (Noor Driessen (Grasshoppers), Kiki Fleuren (Den Helder Suns), Marlou de Kleijn (Binnenland), Lisanne de Jonge (Lekdetec Bemmel), Kourtney Treffers (Den Helder Suns)).
Daarmee behaalden alle teams uit de top 5 van de eredivisie prijzen binnen, echter met uitzondering van Lions uit Landsmeer, de nummer 4 van de dameseredivisie.

Ook Eurobasket reikt aan het eind van de competitie de seizoenprijzen uit, maar doet dat op basis van objectieve statistieken. In grote lijnen leidt dit tot vergelijkbare uitkomsten, maar niettemin is het interessant om de verschillen te zien met de uitkomsten van de NBB.
Eurobasket kiest voor Lisanne de Jonge als most valuable player van de competitie en niet voor Kourtney Treffers/Noor Driessen; coach van het jaar is Mario Bennes en niet Rick Driessen.

In tegenstelling tot de NBB kiest Eurobasket twee all star teams en kent een aantal ‘honorable mentions’ toe.
In het first all star team zitten Lisanne de Jonge, Kiki Fleuren, Kourtney Treffers, Janis Boonstra (Den Helder Suns) en Marlou de Klein. Op één plaats wijkt dit team af van de stemronde via de NBB.
In het tweede all star team is Lions vertegenwoordigd met Tanya Bröring en voor het tweede jaar op rij ook Charlotte van Kleef. Verder herbergt dit team Sarah Curran (Den Helder Suns), Eline Kasius (Binnenland)en Jamailah Adams. Opvallend is dat één van de mvp’s van de NBB, Noor Driessen, in geen van beide teams voorkomt. Zij krijgt ‘slechts’ een honorable mention.

Hoewel Lions nog een aantal speelsters en ook en coach herbergt, die zeker in aanmerking komen voor een honorable mention, is Lions trots op de uitverkiezing van Van Kleef en Bröring.

Lions feliciteert beiden en ook de rest van de speelsters met dit mooie resultaat.