Den Helder – Bij vlagen speelde het team van Topkip Lions afgelopen zaterdag goed en er werd nooit opgegeven, maar het was niet genoeg om landskampioen Den Helder Suns te verslaan. Met een stand van 78-65 werd huiswaarts gekeerd.

Topkip Lions kon deze wedstrijd nog geen beroep doen op een flink aantal speelsters en dat geeft coach Van Kampen kopzorg in de rotatie. Positief nieuws was wel, dat Epiphany Etienne weer haar eerste minuten kon maken en op de weg terug is. Den Helder daarentegen is niet het team dat vorig seizoen landskampioen werd. Een aantal belangrijke speelsters werd verloren. Zo vertrok Kourtney Treffers naar het buitenland en ook Zoë Slagter en Janis Boonstra stapten op. Guard Janiek van Veen, forward Kiki Fleuren en een nieuw aangetrokken Amerikaanse moeten nu vooral de kar trekken.

In het eerste kwart hielden de ploegen elkaar nog aardig in evenwicht en werd er bij beide ploegen ook door veel verschillende speelsters gescoord. Den Helder start de score, maar Topkip Lions neemt de leiding over met 2 driepunters van Myrthe den Heeten, 4-7. Charlotte van Kleef maakt ook nog 10-13, maar dan zorgt Mecx van Linge van Den Helder met twee opvolgende scores voor een voorsprong voor Den Helder na 10 minuten spelen, 16-13.
In het tweede kwart loopt Den Helder verder uit naar 22-15 en dan komt Myrthe den Heeten op stoom. Zij scoort dit kwart maar liefst 11 punten, zodat zij bij rust al 17 punten heeft gescoord. Aan de andere kant zijn het echter Janiek van Veen, Kiki Fleuren en Iris Vennema die ervoor zorgen, dat Den Helder toch verder uitloopt. Topkip Lions is te afhankelijk van twee speelsters in dit kwart, want alleen Den Heeten en Van Kleef weten tot scoren te komen. Twee vrije worpen van Charlotte van Kleef beperken de schade voor rust, 38-28.

Na rust opent Epiphany Etienne de score en de achterstand wordt verkleind. Minutenlang weet de Landsmeerse ploeg daarna echter niet meer tot scoren te komen en ondertussen is Den Helder uitgelopen naar 48-30. Emma de Wit, die deze avond een goede wedstrijd staat te basketballen, breekt met een 7 punten op rij de ban. Een driepunter van Nadine Boesaart brengt Topkip Lions terug tot 51-40, maar het slotakkoord in dit kwart is voor Den Helder, 56-40.

In het vierde kwart loopt Den Helder uit naar 60-40 en lijkt de wedstrijd gespeeld, maar dan gooien de Landsmeerse basketballsters de schroom van zich af, ze geven niet op. Topkip Lions gaat meer als team spelen. De bal wordt beter rondgespeeld op zoek naar de vrije ‘man’. Met name Charlotte van Kleef en Lindsay Pengel brengen met respectievelijk 12 en 8 punten in dit kwart Lions weer terug in de wedstrijd. De Landsmeerse ploeg weet met nog minder dan 2 minuten te gaan terug te komen tot 67-60, maar dichterbij laat Den Helder Topkip Lions niet meer komen. Met een stand van 78-65 wordt de tweede wedstrijd van het seizoen verloren.

Scores: Myrthe den Heeten 22, Charlotte van Kleef 18, Emma de Wit 8, Lindsay Pengel 8, Nadine Boesaart 3, Epiphany Etienne 2, Anouschka Meijer 2, Indy le Belle 2