Landsmeer – De dames van Topkip Lions is het niet gelukt om de derde competitiewedstrijd om te zetten in een overwinning. Vooraf werden de beste kaarten al toegedicht aan tegenstander Grasshoppers uit Katwijk en deze ploeg ging er dan ook met de winst vandoor 70-82.

Grasshoppers is al jaren een taaie tegenstander waar Lions het zwaar tegen heeft. Het team uit Katwijk is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Noor Driessen vertrok, maar daarentegen kwam Karin Kuijt terug naar het oude nest. Grasshoppers verkeert in goede vorm, want zij wonnen dit seizoen al de Supercup en ook hun eerste competitiewedstrijd, beide keren tegen Den Helder Suns.

Zoals ook vorige wedstrijden begon Topkip Lions de wedstrijd sterk. De eerste score was van Epiphany Etienne, die weer terug is van een blessure en een goede wedstrijd speelde afgelopen woensdag. Driepunters van Charlotte van Kleef en Claire Hirman brengen een 10-3 voorsprong op de borden. Topkip LLions verdedigt goed en geeft Grasshoppers met veel druk weinig kansen. Als Epiphany Etienne haar 6e punt scoort voor Lions (14-5), neemt de coach van Grasshoppers een time-out. Grasshoppers komt daarna beter in haar spel, maar toch behoudt Lions tot aan het einde van het eerste kwart een voorsprong van 21-17.
In het tweede kwart vergroot Myrthe den Heeten de voorsprong naar 24-17, maar Grasshoppers speelt aan de hand van 19-jarige Lotte van Kruistum een sterk tweede kwart en weet ondanks een time-out van coach Van Kampen de wedstrijd te keren. Grasshoppers neemt een voorsprong en staat die niet meer af. Met rust staat het 36-45 voor de ploeg uit Katwijk.

Direct na rust verkleint Charlotte van Kleef met een driepunter de achterstand, maar direct scoort ook Karin Kuijt een driepunter en staat het weer 39-48. Grasshoppers loopt verder uit naar 41-56 en 51-68. Topkip Lions blijft knokken maar komt niet dichterbij, ondanks 5 punten op rij van Clair Hirman. Duidelijk is, dat het moeilijk zal worden om de twee punten in Landsmeer te houden.
Toch geeft de Landsmeerse ploeg niet op. In het vierde kwart wordt voor ieder puntje gevochten en heel langzaam kruipt Topkip Lions dichterbij. Driepunters van Anouschka Meijer, Myrthe den Heeten en ook Charlotte van Kleef zorgen met nog ruim 2 minuten te spelen voor een 70-78 stand en ineens lijkt er nog wat mogelijk. Maar helaas is Lions niet meer in staat om het netje te vinden en gaat Grasshoppers er toch met de winst vandoor, 70-82.
De volgende wedstrijd is zaterdag 15 oktober. Dan zal om 19.30 uur in Landsmeer tegen de debutant in de eredivisie worden gespeeld, Basketbal Academy Limburg.

Scores: Charlotte van Kleef 17, Myrthe den Heeten 17, Epiphany Etienne 14, Claire Hirman 7, Anouschka Meijer 5, Lindsay Pengel 4, Emma de Wit 3 en Nadine Boesaart 3