Landsmeer – De dames van Topkip Lions leden dit weekend een gevoelig verlies. Met 66-69 werd er onverwacht verloren van eredivisiedebutant Basketbal Academie Limburg uit Weert. Omdat ook Martini Sparks verrassend won van Lekdetec, bungelt Topkip Lions nu als enige ploeg puntloos onderaan in de dameseredivisie.

De start van de wedstrijd zag er nog alleraardigst uit. Een score van Epiphany Etienne en 5 punten op rij van Charlotte van Kleef leverde binnen 2 minuten een 7-0 voorsprong op. Geen vuiltje leek er in het eerste kwart aan de lucht. De coach van de Limburgse ploeg vluchtte in een time-out en kreeg zijn ploeg weer op de rit. De rest van het kwart ging gelijk op en met een drietje van Myrthe den Heeten werd met een 23-14 stand het eerste kwart afgesloten.
In het tweede kwart begint het verval. Er wordt veel balverlies geleden, waardoor de ploeg uit Limburg makkelijke en snelle scores kan maken. Een driepunter van Charlotte van Kleef in de 7e minuut zorgt nog voor een 35-26 stand, maar dan weet de Landsmeerse ploeg niet meer te scoren. Basketbal Academie Limburg daarentegen blijft wel scoren en sluipt dichterbij. In de laatste minuut wordt het gelijk, maar door een buzzerbeater van Indy le Belle gaat Topkip Lions nog net met een voorsprong de kleedkamer in, 38-35.

In de tweede helft wordt het meteen gelijk, maar scores van Lindsay Pengel en Claire Hirman geven Topkip Lions toch weer een 5-puntenvoorsprong. Lindsay Pengel houdt de Landsmeerse ploeg dit kwart in de wedstrijd, maar kan niet voorkomen, dat de tegenstander na drie kwarten op een 54-57 voorsprong staat.  In het vierde kwart is het wederom Pengel die Topkip Lions weer op voorsprong brengt, maar de Limburgse ploeg blijft terugkomen. De dames van Lions lijken bijna niet meer te geloven in een overwinning. Toch blijft het tot de laatste minuut spannend. Met nog 1 minuut op de klok staat het 65-65. Een score en bonus van de Amerikaanse Alexandra LaPorta wordt Topkip Lions uiteindelijk fataal. De Landsmeerse ploeg moet bij een eindstand van 66-69 het hoofd buigen.
Lindsay Pengel scoorde deze wedstrijd 25 punten.

Scores: Lindsay Pengel 25, Charlotte van Kleef 11, Claire Hirman 9, Epiphany Etienne 8, Indy le Belle 7, Myrthe den Heeten 6