Girona – Topkip Lions speelster Myrthe den Heeten ontbrak dit weekend in de wedstrijd tegen Jolly Jumpers. Zij was met het Nederlands 3×3 team in Girona Spanje en speelde daar een vriendschappelijk toernooi. Nederland werd tweede van de in totaal 4 vrouwenploegen.

Gezien de tegenstanders was Nederland het vooraf aan haar stand verplicht om dit toernooi eenvoudig te winnen, maar samen met Jacobine Klerx, Julia Jorritsma en oud-Lionsspeelster Loyce Bettonwil wist Nederland op zaterdagochtend maar moeizaam tot scoren te komen. Met 10-14 werd er verloren van Letland. Een verrassende uitslag omdat de beste speelster van dit team pas te vinden is op plek 196 van de Fiba wereldranglijst.
Later op de dag werd gespeeld tegen Catalunya, een Spaanse ploeg. Waar het ‘gewone’ Spanje een wereldploeg is, zat In deze ploeg geen topper. Nederland won eenvoudig met 14-6. Catalunya had eerder al van kleine Andorra verloren. Het scoren ging Nederland echter nog steeds moeizaam af. De groepsfase werd afgesloten met een wedstrijd tegen het zwakke Andorra, een ploeg die evenmin op het wereldtoneel acteert. Het scoren kwam een beetje op gang maar de 21 punten werden wederom niet gehaald. Met 19-5 werd gewonnen.

Als nummer 2 in de groep kon Nederland aan het eind van de dag de eerdere zeperd tegen Letland herstellen. Maar dat lukte niet. Het werd een moeizame wedstrijd waarin de jonge Letse meiden als snel een voorsprong namen. Ook deze wedstrijd werd er weinig gescoord. Nederland keek na 5 minuten spelen tegen een beschamende 2-6 achterstand aan. Hoewel nog teruggekomen werd tot 8-9 gaf Letland de overwinning niet meer uit handen. Letland behaalde met een eindstand van 9-11 de toernooiwinst binnen.
Myrthe den Heeten deed ook nog mee aan de shootcontest.

Meer informatie: https://3×3.basquetcatala.cat/international3x3tournament/