Tubbergen – Ook dit weekend lukte het de dames van Topkip Lions niet om de eerste overwinning van het seizoen binnen te harken. Het werd een close wedstrijd in Tubbergen tegen Jolly Jumpers, maar met een verliespot van 56-54 moest toch huiswaarts gekeerd worden.

Coach Chris van Kampen kan nog steeds geen beroep doen op een aantal geblesseerden en dit weekend was ook Myrthe den Heeten, altijd goed voor flink wat punten, niet beschikbaar in verband met een internationaal 3×3 toernooi.
Maar net als in vrijwel elke voorgaande wedstrijd werd goed van start gegaan. Binnen 3 minuten stond er een 3-9 voorsprong op de borden. De verdediging zit goed in elkaar en Jolly Jumpers krijgt weinig kansen. De jonge Janna Vogelaar maakt haar eerste punten voor Topkip Lions (6-11). Charlotte van Kleef sluit het eerste kwart met een driepunter (11-14) en start het tweede kwart met wederom een driepunter. Vervolgens scoort ook Nadine Boesaart twee punten en het staat 11-19. Topkip Lions bouwt de voorsprong langzaam uit naar 10 punten, 18-28 met nog 3 minuten op de klok. Dan neemt de coach van Jolly Jumpers een time-out. Topkip Lions weet daarna niet meer te scoren. Jolly Jumpers weet daar echter geen gebruik van te maken, maar weet maar 2 punten terug te komen. Het is 20-28 met rust.

Meteen na de rust zorgen twee scores van Anke Rikhof voor een 24-28 stand. Topkip Lions boxt slecht uit, waardoor Jolly Jumpers steeds extra kansen krijgt. Een driepunter van Charlotte van Kleef geeft weer wat lucht, maar niet voor lang. De tegenstander uit Tubbergen sluipt naar de ploeg uit Landsmeer en maakt gelijk 31-31. Scores van Lindsay Pengel, Janna Vogelaar en Evi van der Woude houden de hoop nog even levend, 34-37, maar Jolly Jumpers laat niet meer los en het derde kwart wordt dan ook afgesloten in Tubbergs voordeel, 40-38.
In het vierde kwart knokken beide ploegen voor wat ze waard zijn. Het is stuivertje wisselen tot 43-43. Minutenlang weet Topkip Lions dan niet meer te scoren, terwijl Jolly Jumpers dat wel doet, 51-43. Maar de ploeg van coach Van Kampen geeft niet op en kruipt weer terug. En score van Epiphany Etienne en 5 punten van Claire Hirman zorgen nog voor een 55-54 stand. Maar dichterbij komt het niet meer. Jolly Jumpers scoor nog één punt en het eindsignaal klinkt, 56-54.
Topkip Lions is strijdend ten onder gegaan, maar wacht nog steeds op de eerste overwinning in het seizoen. Een opsteker in deze wedstrijd was het goede optreden van Janna Vogelaar.

Scores: Charlotte van Kleef 14, Lindsay Pengel 11, Epiphany Etienne 10, Claire Hirman 7, Janna Vogelaar 7, Nadine Boesaart 3, Evie van der Woude 2