Landsmeer – TopKip Lions speelde op 14 december een belangrijke thuiswedstrijd tegen JollyJumpers. Winst was van belang voor plaatsing in de top van de dameseredivisie. TopKip Lions verloor echter de wedstrijd tegen de ploeg uit Tubbergen met 67-72 door een dramatisch eerste kwart. Een flinke domper voor het begin van het kerstreces.

Hoewel Charlotte van Kleef de score nog wel opent, is het daarna enkel nog Jolly Jumpers dat het netje weet te vinden. Na vier minuten spelen staat het 2-13 en neemt coach Chris van Kampen een time-out. De eerste score na deze time-out is van Epiphany Etienne, maar dan stoomt de Tubbergseploeg weer verder, slechts onderbroken door een driepunter van Charlotte van Kleef. Na 10 minuten spelen staat er een desastreuze 7-23 op het scorebord.
Het tweede kwart begint nog met 4 Tubbergse punten, maar vanaf dat moment begint de inhaalrace van de ploeg uit Landsmeer. Lindsay Pengel scoort 6 punten en ook Emma de Wit maakt er drie. Langzaam kruipt TopKip Lons dichterbij, maar het te overbruggen gat is groot. Een achterstand van 20 punten wordt teruggebracht naar nog 9 punten (27-36), maar het is dan toch weer Jolly Jumpers dat er nog 5 maakt. Met een stand van 27-41 wordt de kleedkamer opgezocht.

Na rust scoort Epiphany Etienne 4 punten en is het gat nog 10 punten verschil. Driepunters van Charlotte van Kleef en Lindsay Pengel en een lay-up van dezelfde Van Kleef brengen de stand op 43-45 en het is weer een wedstrijd. Maar de jacht op Jolly Jumpers kost veel energie. Claire Hirmanscoort 2 vrije worpen, 45-48, maar Jolly Jumpers vecht terug en vergroot hun voorsprong weer naar 11 punten (45-56).
Ook in het vierde kwart blijft TopKip Lions knokken. De ploeg legt zich nimmer neer bij een nederlaag en vecht tot de laatste seconde. En weer wordt teruggekomen tot 54-58. Myrthe den Heeten scoort met een drietje 57-60, maar de Tubbergse ploeg loopt weer uit naar een 10-punten voorsprong. Zeven punten van Claire Hirman brengen het Landsmeerse team echter weer dichterbij, 65-67, het kan nog steeds, maar het slotakkoord is voor Jolly Jumpers uit Tubbergen, dat uiteindelijk bij een stand van 67-72 de winst mee neemt naar Twente en goede zakendoet voor een plek bij de eerste vier in de dameseredivisie.

Voor TopKip Lions is het zaak de feestdagen goed door te komen. Op 7 januari spelen de dames van TopKip Lions alweer hun eerste (uit-)wedstrijd in het nieuwe jaar. Triple Threat is dan de tegenstander.

Scores: Charlotte van Kleef 18, Epiphany Etienne 16 (12 rebounds), Claire Hirman 15, Lindsay Pengel 9, Myrthe den Heeten 5, Emma de Wit 3, Lies van Straaten 1