Haarlem – Voor de Landsmeerse ploeg van TopKip Lions stond op zaterdag 7 januari de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar weer op de planning. Zonder zieke coach Chris van Kampen, zonder topscorer Charlotte van Kleef en met een aantal niet fitte meiden werd ondanks een superoptreden van Lindsay Pengel met 74-64 verloren van Triple ThreaT uit Haarlem.

Voor het kerstreces leken de basketbalsters van TopKip Lions hun vorm weer te pakken te hebben. Er werden weer wedstrijden gewonnen na de moeizame start van de competitie. In het nieuwe jaar lukte het echter niet om deze lijn door te zetten.
Hoewel de eerste score van de ploeg uit Haarlem is, pakt TopKip Lions daarna het initiatief over en lijkt het er voor Landsmeer goed uit te zien. Scores van Lies van Straaten, Myrthe den Heeten en Lindsay Pengel zorgen voor een 3-6 voorsprong. In de vijfde minuut neemt Triple ThreaT echter het stokje over, 11-8. Vier punten van Lindsay Pengel op een rij zorgt ervoor, dat de Landsmeerse ploeg weer een voorsprong neemt. Het is even stuivertje wisselen, maar het eerste kwart wordt met een 20-16 achterstand afgesloten. Bij de start van het tweede kwart houden vier punten van Epiphany Etienne TopKip Lions in de race. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar het lukt TopKip Lions niet om een voorsprong te pakken. Met rust staat het 32-31.

Na rust zorg Lindsay Pengel voor een kleine voorsprong, 32-33, maar dat duurt niet lang. Triple ThreaT neemt het weer over. Een score en een bonus voor Epiphany Etienne brengt TopKip Lions nog terug tot 44-41, maar een Haarlemse driepunter sluit het derde kwart af. In het vierde kwart bouwt de tegenstander langzaam de voorsprong uit. TopKip Lions is niet bij machte om dichterbij te komen. Er zit te weinig energie in het gehavende team. Bij een eindstand van 74-64 moet TopKip Lions de zege laten aan Triple ThreaT. Lindsay Pengel speelde een sterke wedstrijd en nam met 26 punten 40% van de Landsmeerse score voor haar rekening.

Scores: Lindsay Pengel 26, Epiphany Etienne 9, Myrthe den Heeten 8, Emma de Wit 6, Lies van Straaten 4, Janna Vogelaar 4, Indy le Belle 3, Nadine Boesaart 2, Claire Hirman 2

Foto: Lindsay Pengel