Landsmeer – Het publiek in de sporthal in Landsmeer werd een spannende wedstrijd voorgeschoteld. TopKip Lions verkocht haar huid duur. Maar ondanks een geweldig spelende Charlotte van Kleef moest TopKip Lions toch het hoofd buigen tegen landskampioen Den Helder, 69-75.

Lindsay Pengel opent de score voor TopKip Lions. Een driepunter van Myrthe den Heeten en een score van Charlotte van Kleef maakt 7-7, maar dan is het vooral de Amerikaanse Kelsi Lidge die de landskampioen terug in het zadel helpt. Den Helder loopt uit naar 7-17. Na een time-out van Chris van Kampen is het eerst nog Den Helder dat scoort, voordat Charlotte van Kleef en Indy le Belle er beiden een driepunter in gooien. Het eerste kwart is niet best en wordt afgesloten met een 13-20 achterstand.
In het tweede kwart herpakt TopKip Lions zich. Emma de Wit zorgt met een score en bonus voor een 24-22 voorsprong. Den Helder recht echter haar rug en ondanks een time-out van TopKip Lions lukt het de Landsmeerse dames niet om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met een rake vrije worp van Claire Hirman wordt de eerste helft afgesloten, 31-37.

TopKip Lions heeft het hele seizoen al laten zien te kunnen knokken en dat doet het nu ook. Na de rust vecht de ploeg zich aan de hand van de goed schietende Charlotte van Kleef terug in de wedstrijd. TopKip Lions weet terug te komen tot 42-44. De jonge Janna Vogelaar scoort 44-47, maar TopKip Lions weet het niet vast te houden. Den Helder loopt weer uit en het derde kwart wordt afgesloten met een stand van 46-58.
In het vierde kwart weet Den Helder de voorsprong uit te breiden tot 16 punten verschil (51-67). Verder laat TopKip Lions het niet oplopen. Beetje bij beetje wordt ingelopen op Den Helder. Twee driepunters aan het eind van de wedstrijd van Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef maken de eindstand nog enigszins dragelijk, 69-75, maar TopKip Lions blijft achter zonder punten en blijft met deze nederlaag op een treurige zevende plaats in de competitie staan.

Scores: Charlotte van Kleef 27 (11/18), Lies van Straaten 7, Myrthe den Heeten 13, Janna Vogelaar 7, Emma de Wit 5, Indy le Belle 5, Epiphany Etienne 2, Lindsay Pengel 2, Claire Hirman 1