Landsmeer – De dames van TopKip Lions hebben voor eigen publiek hun eerste overwinning in het nieuwe jaar binnengeharkt. Tegen Martini Sparks werd na een degelijke wedstrijd met 78-64 gewonnen.

TopKip Lions had het eerste treffen tegen het Groningse Martini Sparks dit seizoen ook al gewonnen, maar dat zijn geen garanties voor de ploeg van coach Chris van Kampen. De Landsmeerse dames stelden zaterdagavond echter niet teleur. Coach Van Kampen koos ervoor om veel door te wisselen om de energie in de wedstrijd te houden en dat lukte. Er werd een degelijke wedstrijd gespeeld en de overwinning kwam geen seconde in gevaar.

De basis voor de winst werd meteen in het begin van de wedstrijd gelegd. Voordat Martini Sparks met de ogen kon knipperen stond er al een 11-3 voorsprong op het bord. Een Groningse time-out stopte weliswaar de flow, maar de voorsprong bleef in stand, 20-14. Zeven van de twintig punten kwamen dit kwart op conto van Claire Hirman.
In het tweede kwart kruipt Martini Sparks langzaam terug en weet tot op 4 punten te komen, 23-19 en 26-22. Dan gaat Charlotte van Kleef zich ook met de scores bemoeien. Negen punten op rij en een enkele score van Martini verder, staat het ineens weer 37-24 en heeft TopKip Lions weer een comfortabele voorsprong. Ook Janna Vogelaar pakt dit kwart 6 punten mee. Als de Amerikaanse Leah Porath in Groningse dienst op stoom komt en Martini Sparks tot weer 8 punten verschil brengt (43-35), neemt coach Van Kampen een time-out. En met goed resultaat. Meijer, Van Straaten en Van Kleef gooien er nog 6 punten in en er wordt met een 49-35 stand de rust in gegaan.

 

Het derde kwart gaat geheel gelijk op. TopKip Lions weet de voorsprong prima in stand te houden. Van beide kanten wordt weinig gescoord. Lies van Straaten is sterk in de rebound. Bij TopKip Lions wordt door 6 speelsters 14 punten gemaakt. Ook in het vierde kwart is er geen vuiltje aan de lucht. Met nog 4 minuten op de klok betekent een score van Janna Vogelaar een 21 punten voorsprong (76-55). De wedstrijd rommelt daarna nog een beetje door, maar bij een eindstand van 78-64 kunnen de handen van het Landsmeerse TopKip Lions de lucht in.

Bij TopKip Lions kwamen vier speelster in de dubbele cijfers, waarbij de 14 punten van de net 17 jarige Janna Vogelaar meer dan vermeldenswaardig is.
Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Binnenland op de agenda.

Scores: Charlotte van Kleef 17, Janna Vogelaar 14, Lies van Straaten 13, Lindsay Pengel 10, Claire Hirman 7, Anouschka Meijer 6, Myrthe den Heeten 6, Emma de Wit 5,