Landsmeer, 30 april 2023 – Gisteravond werden in Katwijk voor aanvang van de derde play-off finalewedstrijd de seizoensprijzen 2022-2023 uitgereikt. We hadden het eerder al een beetje voorspeld, maar nu weten we het zeker. Onze 17-jarige Janna Vogelaar is volkomen verdiend Rookie of the Year van het afgelopen dameseredivisie seizoen geworden.

Janna Vogelaar was zelf niet aanwezig bij de prijsuitreiking, omdat zij in Tubbergen met het VU21 team van Landslake Lions de kwartfinale het Nationaal Kampioenschap U21 speelde. Voorzitter van Stichting Topsport Basketbal Landsmeer Tine Nat nam voor haar de prijs in ontvangst.
Zondagmiddag voor aanvang van de VU21 returnwedstrijd tegen Jolly Jumpers overhandigde Tine Nat de prijs aan Janna Vogelaar en sprak daar mooie woorden.

Traditiegetrouw worden elk jaar aan het eind van het basketbalseizoen in de Women’s Basketball League de individuele seizoenprijzen uitgereikt. Alle coaches en spelers hebben hun stem uit mogen brengen. En hoewel aan deze wijze van verkiezingen van alles op te merken is, heeft dat dit jaar wel geleid tot de terechte uitverkiezing van Janna Vogelaar als beste nieuwkomer in de dameseredivisie. Zij volgt daarmee Pien Steenbergen (Binnenland) op, die vorig seizoen rookie was. De overige TopKip speelsters wonnen geen individuele prijzen, deze werden verdeeld over andere teams.
In het all star team van het seizoen 2022-2023 werden Marlou de Klein (Binnenland), Toshua Leavitt (Triple ThreaT), Lotte van Kruistum (Grasshoppers), Janiek van Veen (Den Helder) en Kelsi Lidge (Den Helder) gekozen. Janiek van Veen werd de Most Valueble Player (MVP) van het seizoen. Zij volgt het duo Treffers/Driessen op. Hustler van het jaar werd Alissa van der Plas (Grasshoppers). Coach van het jaar werd Mario Bennes (Den Helder) en tot scheidsrechter van het jaar werd net als vorig jaar Rizgar Abdullah verkozen.

Rookie Janna Vogelaar debuteerde op 15 oktober 2022 als 16-jarige met TopKip Lions tegen Basketbal Academie Limburg. Zij speelde deze wedstrijd bijna 3 minuten. Lopende het seizoen groeide zij als speelster en daarmee groeiden ook haar minuten. In verschillende wedstrijden liet zij al zien een groot talent te zijn. Zij heeft een goede dribbel en zelfs op haar jonge leeftijd al een goed overzicht van het spel. Haar onbevangenheid zorgt voor fris spel en haar schot wordt ook steeds beter. Als zij zich zo doorontwikkeld gaan we nog veel moois van haar zien.
In totaal speelde zij dit seizoen 24 van de 31 wedstrijden mee met de dames van TopKip Lions, naast haar wedstrijden met VU21. Gemiddeld stond zij uiteindelijk bijna 18 minuten per wedstrijd in het veld, scoorde 5,6 punten, pakte 3 rebounds en behaalde een gemiddeld efficiency van 6,91. In de wedstrijd tegen Martini Sparks in januari 2023 scoorde zij haar eerste dubbele score, meteen haar saison’s high: 14 punten. Mooie cijfers voor een nieuwkomer!

Voor wie Janna Vogelaar niet kennen. Janna Vogelaar is begonnen bij Hanze Stars in Zutphen, waar ze ook nog steeds woont. Ze kwam vorige zomer uit in het U16 Nederlands Team, gecoached door TopKip Lions coach Chris van Kampen. Janna Vogelaar pendelt sinds vorig seizoen met haar vader 5 tot 6 keer per week meer dan 200km richting Landsmeer en doet daarnaast dit jaar ook nog VWO-examen. Een volle agenda.

Overigens won Janna Vogelaar met het VU21 team van Landslake Lions van Jolly Jumpers. Het team uit Landsmeer dat gecoached wordt door Nadine Boesaart is de heersend Nederlands kampioen en won vorige maand nog de Nationale Beker. Landslake Lions VU21 is nu doorgedrongen tot de halve finale van het Nationale Kampioenschap.

Janna, van harte gefeliciteerd!
Wij zijn supertrots op jou.

Meer informatie:
Seizoensprijzen

Gisteravond veroverden de dames van Sportiff Grasshoppers de Nationale Titel. In een onverwachte clean sweep wist de ploeg uit Katwijk met 3-0 van het vooraf hoger ingeschatte Den Helder SUNS te winnen en Nederlands Kampioen te worden.
TopKip Lions feliciteert Sportiff Grasshoppers met het behalen van het kampioenschap.