Landsmeer, 4 mei 2023  – Voor het derde jaar op rij is de topscoorster van TopKip Lions, Charlotte van Kleef, verkozen in het Eurobasket All Star Team. Vorige twee seizoenen kwam zij nog uit in het second all star team, dit seizoen heeft ze als ‘center of the year’ van Eurobasket een plaatsje in het First Team gekregen.

De 26-jarige Charlotte van Kleef speelde een goed en stabiel seizoen, misschien wel haar beste seizoen in de dameseredivisie tot nu toe. De bescheiden captain van TopKip Lions is uitgegroeid tot een betrouwbare speelster, die elke wedstrijd levert of het nu een wedstrijd tegen de hekkensluiter is of tegen de landskampioen in de bekerfinale. Charlotte van Kleef heeft niet alleen een fantastisch driepuntschot, ook in de bucket weet ze de weg. En daarmee is zij een lastig te verdedigen speelster voor alle tegenstanders.
Dat leidde dit seizoen tot een gemiddelde van 17,1 punten per wedstrijd, 7 rebounds en een gemiddelde efficiency van 17,29. Ze was dit seizoen 8 keer goed voor een double-double. Tegen Martini Sparks scoorde zij dit seizoen 32 punten, maar ook in de bekerfinale speelde zij geweldig. In de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen BAL had ze er in de eerste helft al 21 punten inliggen, waarna de coach haar in aanloop naar de playoffs wat rust bood. Wat had dat nog voor een moois kunnen brengen? Slechts één keer kwam ze dit seizoen niet in de dubbele cijfers. Zij is daarmee achter Marlou de Kleijn (Binnenland) en Toshua Leavitt (Triple ThreaT) de best scorende speelster in de dameseredivisie en staat in de top 5 van meest efficiënte speelsters.

In het first all star team heeft Eurobasket naast Charlotte van Kleef ook verkozen: Janiek van Veen (Den Helder), Lotte van Kruistum (Grasshoppers), Marlou de Kleijn (Binnenland) en Kelsi Lidge (Den Helder).

Afgelopen weekend werden de seizoensprijzen door de NBB al uitgereikt. Janna Vogelaar werd daar Rookie of the Year. Van Kleef werd toen niet in het all star team verkozen. Het verschil met de prijzen van de NBB is dat Eurobasket het all star team selecteert op basis van objectieve statistieken. De NBB-prijzen worden bepaald door een stemronde onder speelsters en coaches.
In grote lijnen leidt dit tot vergelijkbare uitkomsten, dat blijkt ook dit jaar weer, maar verschillen zijn er ieder jaar weer. Janiek van Veen wordt ook bij Eurobasket verkozen tot MVP. Enige verschil in het Allstar team is dat Eurobasket Charlotte van Kleef in het all star team opneemt in plaats van Toshua Leavitt. Leavitt heeft een plekje in het tweede all star team gekregen. Opvallend is wel dat er helaas niet in het tweede all star team en ook niet in de lijst van honorouble mentions andere speelsters van TopKip Lions voorkomen.

Charlotte van harte gefeliciteerd met deze uitverkiezing!
Wij zijn trots op jou.

Meer informatie:
https://www.eurobasket.com/Holland/news/807832/Eurobasket.com-All-Dutch-Eredivisie-Awards-2023?Women=1