Hilversum 25 juni 2023 – Vier TopKip Lions speelsters deden afgelopen weekend als Team Landsmeer mee aan de eerste stop van de Women’s 3×3 Pro League in Hilversum. Charlotte van Kleef, Myrthe den Heeten, Epiphany Etienne en Janna Vogelaar wisten beslag te leggen op een tweede plaats. Na in de groepsfase nog van team Katwijk te hebben gewonnen werd in de finale verloren.

Als onderdeel van de From the Streets to the World Tour campagne, organiseren 3X3 Unites en de Nederlandse Basketball Bond de 3×3 PRO League 2023. Aan de 3×3 PRO League doen 12 internationale mannen-  en 8 nationale vrouwentopteams op uitnodiging mee. Bij de vrouwen is de totale prijzenpot €17.000,-. De winnaars van de 2 stops krijgen allebei €1.000. Bij de finale in Amsterdam krijgt de winnaar €7.500,-. Bij de mannen is er een totaal prijzengeld van €60.000,-.

De vrouwenploegen bestaan voor een groot deel uit speelsters uit de vrouweneredivisie en uit speelsters van de nationale jeugdteams. De teams komen uit Katwijk, Barendrecht, Osdorp, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Diemen en uit Landsmeer.

Binnen het team van TopKip Lions spelen een aantal gelouterde 3×3 speelsters, waarbij Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten verreweg de meeste ervaring hebben. Samen met Epiphany Etienne, Janne Vogelaar, Lindsay Pengel en Claire Hirman vormen zij het team Landsmeer.
Team Landsmeer moest al vroeg aantreden op de zondagochtend, speelde haar eerste wedstrijd tegen Amsterdam en won met 19-8. In de tweede wedstrijd werd grootste concurrent voor de eindoverwinning, team Katwijk, getroffen. Het team Katwijk, waarin de zussen Ilse, Karin en Sonja Kuijt samen met Italiaans international Beatrice Attura spelen, moest echter het onderspit delven van ons eigen team Landsmeer. In het warme Hilversum werd het 13-9. De zegereeks van team Landsmeer ging door en er werd respectievelijk van team Osdorp (19-16) en in de halve finale van team Rotterdam (16-9) gewonnen. In de finale stonden de Landsmeerse speelsters wederom tegenover team Katwijk. Met een eindstand van 21-15 moest team Landsmeer haar meerdere erkennen in team Katwijk.

Er zijn twee speelrondes en een finale. Begonnen werd in Hilversum. De volgende ronde zal komend weekend op 2 juli a.s. in Utrecht worden gespeeld. Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten zijn dan echter niet aanwezig, omdat zij dan in Parijs deelnemen aan de prestieuze World 5×5 Streetball Championships QUAI 54. Lindsay Pengel en Claire Hirman zullen hun plek innemen.
De finale is op 8 juli 2023 in Amsterdam.

Meer informatie:
https://www.3x3unites.com/pro/3×3-pro-league-4.htm
https://www.basketball.nl/3×3/3×3-evenementen/3×3-pro/