Landsmeer juni 2024 – Komend seizoen zullen we Indy le Belle en Janna Vogelaar niet meer in de kleuren van TopKip Lions terugzien. Beide speelsters hebben voor een ander pad gekozen. TopKip Lions verliest daarmee na Kim Hartman nog twee speelsters.

Indy le Belle
Indy le Belle is een echt ‘kind van de club’. De 23-jarige Indy Le Belle startte haar basketballcarrière op 10-jarige leeftijd bij Landslake Lions. Zij doorliep alle jeugdteams. Indy le Belle pakte in het seizoen 2017-2018 haar eerste minuten bij het eerste team van Lions, maar 4 seizoenen geleden sloot zij zich definitief aan bij de Landsmeerse hoofdmacht.
Afgelopen seizoen speelde zij in 33 wedstrijden gemiddeld ruim 12 minuten. Ze scoorde gemiddeld 4,7 punten, pakte 2 rebounds en gaf 1 assist per wedstrijd. Indy le Belle had met 44,29% het hoogste driepuntpercentage in de competitie.
Na 85 wedstrijden in het eerste team heeft de 1.60m lange Indy le Belle besloten om alleen nog voor het tweede team van Landslake Lions te gaan uitkomen. Deze ploeg speelt overigens ook niet onverdienstelijk en komt in de promotiedivisie uit, maar één klasse lager dan de dameseredivisie.

Lieve Indy, dank voor al je inzet en veel succes bij dames 2!

Meer informatie over Indy: https://www.basketballstats.nl/db/overzicht/spelersdossier.pl?detail=1&spl_ID=8892
Janna Vogelaar
Janna Vogelaar heeft na twee seizoenen dames 1 besloten om haar basketbalcarrière in het buitenland voort te zetten. Zij zal vanaf september voor het Belgische Phantom Boom gaan spelen. Zij treft daar een andere Nederlandse speelster, Janiek van Veen.
Janna Vogelaar speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van Lions. In oktober 2022 debuteerde zij in de wedstrijd tegen BAL als 16-jarige met TopKip Lions in de dameseredivisie. Lopende het seizoen ontwikkelde zij zich als speelster en werd steeds belangrijker in het eerste damesteam. Zij speelde vorig seizoen 24 van de 31 wedstrijden mee en werd rookie of the year.
Dit seizoen kwam ze in 35 wedstrijden gemiddeld tot 20 minuten spelen. Ze scoorde gemiddeld 6.2 punten, pakte ruim 2 rebounds, en gaf ruim 1,5 assist per wedstrijd. Op 24 april jongstleden scoorde ze met 15 punten haar carreer high in de gewonnen wedstrijd tegen ZZ Leiden. Janna Vogelaar is begonnen bij Hanze Stars in Zutphen. Zij speelde al twee jaar bij de jeugd van Landslake Lions voordat zij debuteerde in de dameseredivisie.
Deze zomer speelt de 18-jarige speelster nog met het U18 Nederlands team en neemt ze deel aan de U18 EK in de B-divisie. Het talent mag deze zomer ook al meetrainen met de Nederlandse seniorenselectie.

Lieve Janna, veel succes in België. We blijven je volgen en wie weet tot ziens.

Meer informatie over Janna: https://www.basketballstats.nl/db/overzicht/spelersdossier.pl?detail=Dossier&spl_ID=12382