Parijs 22 juni 2024 – Het is Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten niet gelukt om dit jaar bij de QUAI54 World Streetball Championships wederom te verrassen. Vorig jaar werd de Nederlandse ploeg onder de naam Concrete Lions nog vice-wereldkampioen, dit jaar was de kwartfinale het eindstation.

Dit weekend werden de QUAI54 World Streetball Championships weer in Parijs georganiseerd. En ook dit jaar was het weer een enorm spektakel. Na een veld onder de Eiffeltoren, een veld in het stadion van Roland Garros, was deze keer de gigantische Pierre de Coubertinhal in Parijs omgetoverd tot een basketball walhalla met een wit/zwart veld, zwart/witte tribunes, alles met het QUAI54 logo. Behalve een 5×5 streetball toernooi bij de mannen en de vrouwen was er een driepuntscontest, een dunkwedstrijd, maar ook voor het eerst ook een 5×5 toernooi voor de mannelijke talenten (future).

Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten waren voor het tweede opeenvolgende jaar uitgenodigd en deden samen met Laura Westerik, Janiek van Veen, Janine Guyt, Jill Bettonvil, Jade Blagrove en Rowie Jongeling onder de naam Concrete Lions weer mee. In de kwartfinale werd zaterdag in een uitverkocht stadion gespeeld tegen het Duitse ‘Der Stamm’. De ploeg met een aantal wnba-speelsters, waaronder Quanitra Hollingsworth, was echter te sterk voor de Nederlandse ploeg. En zo kon het Nederlandse team niet zoals vorig jaar verrassen. Niettemin was het wederom een geweldige ervaring om mee te mogen doen.
Het was overigens dit jaar net als vorig jaar ParisBasket18 dat er met de winst en de wereldtitel vandoor ging. Bij de heren won het Franse Hoodmix.

Meer informatie: https://www.instagram.com/quai54wsc/