Landsmeer, 18 november – Uiteindelijk had TopKip Lions in eigen huis weinig moeite met de Den Helder Suns. Maar zoals vaker dit seizoen maakten de Lions pas in de vierde periode echt een verschil. Daardoor werd het toch nog een overwinning met grote cijfers: 77-59.

verslag: Henk Wals

Was het de brede bank van de Lions, met twaalf fitte en gretige speelsters? Of was Den Helder kapot gespeeld? “Goede vraag”, vond coach Chris van Kampen. “Onze zone hielp ook mee. Maar als ik eerlijk ben, denk ik dat de brede bank sommige speelsters meer in de weg zit, dan hen helpt. Veel meiden zijn nog bezig met hun plekje, en hoe ze in het team passen. En dat is normaal.”

Van Kampen: “Het is een enorme luxe dat we blijven winnen, terwijl we nog van alles aan het uitwerken zijn. Onze fouten worden tot nu toe lang niet altijd afgestraft. Waar we naar toe moeten is dat speelsters die tijdens de wedstrijd in het veld komen, meteen scherp zijn en over het hele seizoen een constant niveau bereiken.”

Dat was inderdaad deze wedstrijd nog niet het geval. TopKip Lions begon allesbehalve scherp. De Helder kwam op een 5-13 voorsprong en coach Van Kampen moest al in de vierde minuut een time-out nemen om zijn team wakker te schudden.

Dat lukte in zoverre, dat de achterstand aan het einde van het eerste kwart verkleind werd tot 15-17. Pas halverwege het tweede kwart namen de Landsmeersen de leiding over. Maar toen gaven ze de voorsprong ook niet meer uit handen.

Met rust stond het 36-32. Aan dat verschil deed het derde kwart weinig toe of af, 55-51, maar in de laatste periode richten de Lions alsnog een ravage aan in het Helderse kamp. Een 22-8 run besliste de wedstrijd overtuigend in Landsmeers voordeel.

Bijzonder en emotioneel was de rentree van veterane Kim Hartman, die met een
gescheurde kruisband twee-en-een-half jaar geblesseerd is geweest. Zij doorstond haar
rentree uitstekend, met 4 punten en enkele assists.

Lindsay Pengel had 17 punten, Richelle van der Keijl 16 en Charlotte van Kleef 13.

Volgende week, zaterdag 25 november, speelt TopKip Lions opnieuw thuis, tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.