Bekijk hier de stream terug

Verslag: Ferdinand van Veen


In tegenstelling tot eerdere wedstrijden zat TopKip Lions zaterdagavond direct goed in de wedstrijd getuige een 26 – 13 tussenstand na tien minuten. Dat de wedstrijd uiteindelijk met de hakken over de sloot met één punt verschil (65 – 64) gewonnen werd, was het gevolg van een matige tweede helft.

Tot 9 – 9 waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met een 12 – 0 run – met twee driepunters van Charlotte van Kleef – nam TopKip Lions vervolgens de leiding (21 – 9). TopKip Lions bleef sterk doorspelen en na het eerste kwart was de stand 26 – 13.

In het tweede kwart knabbelde Jolly Jumpers iets van de de achterstand af (39 – 29), maar er was niemand aan Landsmeerse zijde die zich daar zorgen over maakte.

Dat was ook nog zo tot in de derde minuut van het derde kwart (46 – 36). Maar vanuit het niets sloeg Jolly Jumpers met een 0 – 11 run hard terug en stond er 46 – 47 op het scorebord. TopKip Lions probeerde zich te herstellen, maar een Landsmeerse score werd direct beantwoord met een Tubbergse score (48 – 49).

In het vierde kwart was het met name Epiphany Etienne die met twee scores TopKip Lions weer aan de leiding bracht. Echter niet voor lang, want Jolly Jumpers knokte zich weer terug tot één punt (54 – 53). Net op tijd wist TopKip Lions de weg naar de basket weer te vinden en bracht het verschil in de vijfde minuut weer op zes punten (61 – 55). Met een dubbele time-out wist de coach van Jolly Jumpers niet alleen het Landsmeerse aanvalsspel te ontregelen, maar ook om gaatjes in de Landsmeerse verdediging te vinden (61 – 59). Lindsay Pengel en Richelle van der Keijl zorgden weer voor wat lucht, maar Jolly Jumpers liet niet los en kwam puntje voor puntje dichterbij. Bij een stand van 65 – 64 leek TopKip Lions kopje onder te gaan. Met nog vier seconden te gaan was de laatste aanval voor Jolly Jumpers. Echter zonder succes, want de Landsmeerse verdediging liet niemand meer door.
Eindstand: 65 – 64

Topscorers: Richelle van der Keijl (hier op archieffoto) 14, Charlotte van Kleef 10, Lies van Straaten 10, Lindsay Pengel 7, Myrthe den Heeten 6, Epiphany Etienne 6, Claire Hirman 5, Indy le Belle 3, Janna Vogelaar 2, Kim Hartman 2 punten.

Woensdag 29 november speelt TopKip Lions een bekerwedstrijd (3e ronde) om 21.00 uur in Bemmel tegen QSTA United.

Lees hier het verslag in het Noordhollands Dagblad