Katwijk – Het is de dames van TopKip Lions niet gelukt om de zegereeks voort te zetten. Hoewel in de eerste helft de kaarten voor de Landsmeerse ploeg er nog goed uitzagen, werd er na een spannende tweede helft op donderdagavond met 71-62 van de nummer één in de competitie, Grasshoppers uit Katwijk, toch verloren.

Met een rake vrije worp van Lindsay Pengel werd de wedstrijd begonnen. Een Katwijkse driepunter wordt meteen beantwoord met een driepunter van Myrthe den Heeten. Twee vrije worpen van Claire Hirman zorgen voor een 3-6 voorsprong. TopKip Lions neemt telkens een kleine voorsprong, maar Grasshoppers weet steeds weer terug te komen, ondanks 7 punten van Charlotte van Kleef in dit kwart. Een late score van Epiphany Etienne zorgt voor een lichte voorsprong na 10 minuten spelen, 15-17.
Scores van Janna Vogelaar, Epiphany Etienne, Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten meteen in het tweede kwart zorgen voor een grotere voorsprong, 18-27. Grashoppers duikt in een time-out en die is effectief. Grasshoppers weet de achterstand tot 25-29 te verkleinen. Dit verschil van 4 punten staat ook nog met rust op het scorebord, 28-32.

De Landsmeerse ploeg van coach Chris van Kampen komt goed uit de kleedkamer want een driepunter van Myrthe den Heeten en een schotje van Charlotte van Kleef maken een mooie 30-37 stand. Maar Grasshoppers laat deze achterstand in eigen huis niet verder oplopen. Twee driepunters van Karin Kuijt worden nog wel beantwoord door een score van Charlotte van Kleef, maar de voorsprong is geslonken tot 38-39. Coach Van Kampen neemt een time-out, maar hij weet het tij niet te keren. Weer een driepunter van Karin Kuijt en 5 punten van zus Fleur Kuijt zorgen voor de eerste achterstand van TopKip Lions 46-40. De Landsmeerse basketbalster knokken zich steeds weer terug, maar het lukt niet meer om de Katwijkse ploeg voorbij te streven. Bij een 48-47 stand zet de Katwijkse coach haar ploeg weer op de rails en wordt het derde kwart afgesloten met een 53-47 stand.
Hetzelfde beeld is er in het vierde kwart. Scores van Janna Vogelaar en Myrthe den Heeten zorgen voor een kleine 53-51 achterstand, maar Grasshoppers laat TopKip Lions niet dichterbij komen, Halverwege het vierde kwart zorgt Charlotte van Kleef met een score en bonus nog voor een beetje Landsmeerse hoop, 59-56, maar Grasshoppers speelt de wedstrijd professioneel uit. Met een stand van 71-62 moet TopKip Lions haar meerdere erkennen in de Katwijkse ploeg.

Scores: Myrthe den Heeten 18, Charlotte van Kleef 16, Epiphany Etienne 9, Janna Vogelaar 9, Lindsay Pengel 3, Claire Hirman 3, Emma de Wit 2, Anouschka Meijer 2