Landsmeer – Oud Lions-speelster Fieke Ligthart (32) is per 26 november jl door de Algemene Ledenvergadering benoemd als bestuurslid van de Nederlandse Basketball Bond. Fieke Ligthart is gevraagd vanwege haar jarenlange basketbalervaring.

Fieke Ligthart stopte in 2020 met basketballen bij het Landsmeerse Lions en werd moeder van dochter Marie. Langs de zijlijn bleef ze voor Lions nog allerlei functies vervullen zoals die van teammanager. Even konden we dit jaar nog genieten van haar basketbalkwaliteiten. Vanwege de vele blessures bij TopKip Lions vroeg coach Chris van Kampen haar om mee te gaan naar de eerste competitiewedstrijd tegen Lekdetec. Daar liet ze zien, dat ze het spelletje nog lang niet verleerd is.

Ligthart speelde 13 seizoenen in de Nederlandse eredivisie, waarvan haar laatste 6 jaar voor Lions uit Landsmeer. De 1.84m lange center begon in 2006 bij BV Lely in Amsterdam en maakte daarna korte uitstapjes naar het CTO Amsterdam, Lekdetec Bemmel en Dozy Den Helder. Na een half seizoen Den Helder vertrok ze naar Halle in Duitsland. In het seizoen daarna, 2012-2013, speelde ze een jaar bij Chemnitz in Duitsland, maar sloot daarna haar buitenlandse avontuur af. Vanaf 2013 speelde zij bij Lions.

In 2019 werd ze nog samen met Maaike Klein onderscheiden met de Bondsspeld voor haar verdienste voor het Nederlandse vrouwenbasketball. Fieke Ligthart speelde jarenlang voor de Nederlandse vrouwenploeg en kwam tot meer dan zestig interlands. Ligthart speelde haar laatste wedstrijd voor de nationale ploeg in 2016 tijdens de kwalificatiecyclus voor EuroBasket 2017.

Topkip Lions feliciteert Fieke met deze benoeming en wenst haar veel succes bij de uitoefening van haar functie als bestuurslid NBB.

Meer informatie:
https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/algemene-vergadering-na-twee-jaar-weer-live/
https://www.fiba.basketball/en/player/155718/Fieke-Ligthart
https://db.basketball.nl/db/overzicht/spelersdossier.pl?detail=Dossier&spl_ID=5195