Landsmeer – Topkip Lions maakte zich het op het eind van de wedstrijd nog moeilijk, maar uiteindelijk wisten de Landsmeerse dames afgelopen zaterdagavond de punten in huis te houden. Volkomen verdiend won Topkip Lions met 74-70 van Lekdetec uit Bemmel.

De basketbalsters van Topkip Lions konden zich de eerste competitiewedstrijd tegen Lekdetec nog goed heugen. Onnodig hadden ze die wedstrijd verloren. Dat wilden ze deze wedstrijd graag rechtzetten. Maar in de eerste minuten van de wedstrijd leek het daar nog niet op. De eerste score van de wedstrijd was nog wel een mooie driepunter van Myrthe den Heeten, maar daarna was het Lekdetec dat het spel bepaalde. Een donderpreek tijdens een timeout van coach Chris van Kampen bij een stand van 5-11 zet de Landsmeerse dames weer op het goede spoor. De verdediging ziet er ineens een stuk strakker uit en steals leiden tot een paar mooie scores van Emma de Wit in de fastbreak. Binnen twee minuten is de stand rechtgezet (14-13) en vlucht de Bemmelse coach in een time-out. Dat helpt echter weinig, want met een stand van 20-15 wordt het eerste kwart afgesloten.

In het tweede kwart is de eerste score voor Lindsay Pengel. Topkip Lions heeft de verdediging goed op orde en heeft vooral Lisanne de Jonge goed in de tang. Toch komt Lekdetec terug tot 24-24. Bij Bemmel is het vooral Renske Tool die in de eerste helft de punten maakt. Als de Bemmelse ploeg denkt de aansluiting gevonden te hebben (24-24), antwoord Topkip Lions echter meteen met een driepunter van Myrthe den Heeten en een fastbreak van Charlotte van Kleef (29-24).  De coach van Bemmel probeert met een timeout de flow van Topkip Lions te doorbreken, maar coach Van Kampen verrast Bemmel en zet Indy le Belle en Janna Vogelaar in. Beide jonge speelsters laten verfrissend en onbevangen spel zien. Mede door 7 punten van Indy le Belle gaat Topkip Lions met een 38-26 voorsprong de rust in.

Na de rust gaat Topkip Lions door met het goede spel. Een driepunter en scores van Epiphany Etienne en Lindsay Pengel geven de Landsmeerse ploeg een 18-punten voorsprong (47-29). Maar dan komt de klad erin. De Bemmelse ploeg komt op stoom en sluipt naderbij. Topkip Lions wordt onrustig en leidt veel balverlies. Het publiek hunkert naar een Landsmeerse timeout en bij een stand van 52-45 komt die dan eindelijk. De voorsprong is dan echter al aanzienlijk geslonken. De flow van Bemmel wordt gebroken. Een driepunter van Indy le Belle en een buzzerbeater van Lindsay Pengel zorgen voor een 58-46 stand na drie kwarten, maar Lekdetec heeft gevoeld dat het nog een wedstrijd is en dat er nog van alles mogelijk is.
Aan de hand van de Bemmelse Yordi Kathman die deze wedstrijd met scherp schiet, kruipt Lekdetec terug en binnen twee minuten is het weer een echte wedstrijd, 58-54. Dichterbij dan 2 punten komt de tegenstander echter niet meer. Steeds als Lekdetec dichterbij komt, is er wel een Landsmeerse speelster die weer een mooie score voor haar rekening neemt. Bij 58-54 maakt Epiphany Etienne een goede score. Bij 62-60 is het Myrthe den Heeten die twee vrije worpen raak schiet. Janna Vogelaar vergroot de voorsprong van naar 66-62. En aan het eind van de wedstrijd is het Charlotte van Kleef die met de laatste 5 punten de wedstrijd binnensleept, 74-70. Deze mooie overwinning geeft Topkip Lions vertrouwen in de rest van de competitie.

Scores: Lindsay Pengel 14 (5 assists), Charlotte van Kleef 14 (8 rebounds), Indy le Belle 13, Epiphany Etienne 12, Myrthe den Heeten 10, Emma de Wit 5, Janna Vogelaar 2, Anouschka Meijer 2, Nadine Boesaart 2