Lions staat op plek 5, TT op plek 8. Beiden nog binnen de eerste acht, wat recht geeft op deelname play-offs. Punten zijn vandaag belangrijk voor beide teams. Blessures spelen Lions nog parten helaas.

We starten met de zelfde basis als de afgelopen wedstrijden. De sprongbal is voor TT, game on!

We krijgen de eerste score om de oren, 3-0, en een drive 5-0. Niet de start die we voor ogen hadden. Onze eerste punten komen na twee minuten via een drietje van Nadine, het is nu 7-3. Een sprongetje, jumpertje Tanya, 9-5 na drie minuten speeltijd. Het is een beetje rommelig en nerveus aan beide kanten in deze fase, anderhalve minuut zonder scores. Hmmm, 13-5, time-out Lions. Defense zal echt iets strakker moeten, we laten ze te veel open en dat geeft te makkelijke scores.

Eerste score is voor Lions, eerste punten Charly. 13-7. Driepunter Myrthe, 16-10. We worden wat sterker in de aanval, rebound na rebound en score Lindsay. Maar helaas weer meteen 3 om de oren van Katie, 19-12. Maar Myrthe gaat aan gelukkig, weer 3 erbij. We komen dichterbij, en we groeien in de wedstrijd nu. Drive van Epihany, twee vrije worpen op een stand van 19-15. En het is 19-16. Aanvallend lopen we wat lekkerder, pick & roll werkt, weer strafworpen Epiphany. 21-19. En ja, we komen met een drietje van Myrthe weer op voorsprong, 21-22. De eerste keer in de wedstrijd. Helaas ook nu weer van korte duur, Katy 3, maar direct Nadien met 3 .. wat gaat dat snel….en wat een spektakel in 30 secondes. We eindigen het kwart gelukkig met 24-25.

Het tweede kwart is gestart, Indy mag blijven staan als pointguard, naast Tanya, door de commentator aangegeven als kleinste speelster van het veld. Het duurt een ruime minuut, maar score wordt geopend door TT. Indy laat zien dat ze best wat kan en knalt er een drietje in We staan weer voor, 26-28. Beide teams hebben relatief veel jeugd binnen de lijnen in deze fase.

Vijf speelminuten zitten er op, 28-30. Weinig scores dus tot op heden in dit kwart. Na zes minuten zien we een drive naar de basket van Denise, de pop out naar Myrthe, en die knalt haar 4e driepunter van de prille avond er in ! 28-34 En nog een tweetal scores maakt 28-38, we nemen een beetje afstand. Aan de andere kant wordt nu veel gemist. De schotkansen zijn er wel bij hen. Jose pakt een heerlijke aanvalsrebound, en Charly drived voor een easy lay-up. 30-40, we behouden de 10 punten, en nog een schot Charly 30-43. We zijn aan ! Goede defense van Jose, popout van Tanya, en weer een drie van Myrthe! Vijf in 19 minuten nu.30-46 met nog 1.04 minuut op de klok. Wat een ommezwaai en wat een Lions sprint zeg ! Ruststand is 31-46. Goed gedaan meiden !

En we gaan van start met een (jaja) drietje van Myrthe. Dat belooft wat. Het spel gaat op en neer, stand na drie minuten 38-52, en een derde fout van Myrthe. Tanya (hoog percentage strafworpnemer) legt aan voor 2 stuks, en komt daarmee op een foutloze 4 strafworpen in deze wedstrijd. TT loopt wat in, wij stagneren even in de scores. 45-54. Maar daar is Nadine, met ook weer een 3. Totaal nu 11 drietjes tegenover 4 van TT. 45-57 Time-Out Marlous. Aanvalsrebound en score Lindsay, 47-59. Nog 4 minuten dit kwart. De tijd tikt verder, en we houden het op zo een 12 punten, en lopen langzaam weer naar 14 punten met 51-65. Myrthe weer 3, 23 punten nu. En Jose roert zich weer in de aanvalsrebound, en zorgt voor wat tweede kansen. Katie doet wat terug, we eindigen met 11 punten verschil, 57-68. Dat is jammer zo even kort voor afloop van het derde kwart.

Gaan we de afstand vasthouden? Gaan we een makkelijk vierde kwart tegemoet? Of pakt TT de aansluiting terug? Let’s find out. Off we go. Lindsay at the point, wordt meteen fout op gemaakt. Met 2 seconde op de schotklok nemen we een schot, en Jose is er weer bij in de aanvalsrebound. Emma de Wit maakt haar minuutje(s) nu. Buzzer beater (schotklok) van Charlotte, en we komen weer op 60-70. Hadden we weer even nodig. TT kruipt dichterbij, 7 punten nog maar nu. 63-72 met nog 7 minuten te gaan. Kom op meiden, vizier weer even op scherp. En dat lukt ! 63-76, en een Time-Out vanuit TT. Tanya houdt ze bezig, en mag weer naar de strafworplijn. Op en neer, 67-79, maar nu met nog 4.30 70-79, en dan zelfs naar 72-79.

3.35 to go, TT heeft 4 teamfouten nu. Katie (TT) komt op stoom, en maakt er nu 74-79 van. Tanya weer vanaf de vrijeworplijn, 2x raak. 74-81. Dat was even nodig. Myrthe met 4 fouten inmiddels. Verschil weer 5. Heerlijke drive en score van Jose ! 76-83. Die was lekker. Toch weer spannend. Time-Out Lions, met nog 2.19 te gaan. Dit moet goedkomen, met de ervaring die we toch in het team hebben. Netjes uitspelen, geen paniek, en easy baskets pakken, anders de tijd laten lopen. Ik tel de 2 punten alvast die gaan mee terug naar ons pittoreske Landsmeer.

Helaas twee punten TT, maar nu vrije worpen voor Myrthe. Eerste mis …. tweede raak. 78-84. Balverlies TT, veel te snel geschoten door Lindsay (speel de tijd uit !) , mis, rebound Jose. Maar helaas geen score. Jose blocked Naomi, en we hebben de bal weer terug, stand nog dezelfde En BAM, 3 -tje Charly. Die komt aan. 78-87, 1.02, speel het uit. Charly doet er nog even 2 bij voor haar totaal, nu ook op 23 totaal. 78-89, en dat is inderdaad in de tas. Tanya nog eens naar de lijn, foutloos. En ook nog balbezit erbij. Het wordt wat saai, maar fout op Tanya, die weer twee keer mag aanleggen. Wederom foutloos. 15 punten voor haar tot dusver.

Eindstand 80-93. Zwaarbevochten, maar verdiend gewonnen.

We begonnen niet scherp, kregen het op de heupen met de schoten, en hebben dat geslagen gat vastgehouden de rest van de wedstrijd. Volwassen gespeeld, pit en de wil om te winnen. Gefeliciteerd dames, goed gedaan.