Bij binnenkomst in de sporthal in Landsmeer vallen direct twee zaken op. Een inval speaker vandaag, Dennis Kollen pakt zijn rol met faveure. En Benthe Versteeg is in wedstrijdtenue ! Na lange afwezigheid is ze er bij, maar nog niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Vandaag is het Jolly Jumpers dag, Lions gaat van start met de inmiddels vaste basis 5. Even kijken met welke opdracht het team het veld in is gestuurd door coach Marlous. De punten zijn in deze fase belangrijk, na de win van vorige week gaan we gewoon voor de volgende 2 punten. Goooo Lions.

Openingsscore helaas voor de tegenstanders van vandaag. Denise knelt er meteen een score overheen. Als dat de toon gaat zetten.. Helaas hebben we de arbiters nu even een halve minuut niet mee. Twee discutabele beslissingen achter elkaar. 2-5 tot gevolg. De wedstrijd is nog jong.

We weten het netje nog niet te vinden, ondanks dat we wel durven te schieten. JJ loopt snelle lay-ups en snijdt door de bucket, en komt op 2-9. Het lijkt een patroon te gaan worden bij onze dames. Een time-Out van Marlous, die het team openbaar even in duidelijke taal aanspreekt op de afspraken en de inzet. Op de tribune te horen.

En Denise knalt de eerste 3 van de avond voor Lions er in. Het lijkt te zijn aangekomen. Strakke defense, en een score van Tanya maakt het 7-9 en balbezit weer. Nog 4.55 op de wedstrijdklok. Drive van Tanya levert 2 vrije worpen op, en die schiet ze goed dit seizoen. 2 raak, stand gelijk. Het lijkt erop dat we nu gaan beginnen. Score Lindsay, en we staan voor het eerst voor !

Lekker fase van Jose, die is overal in de rebound te vinden. Nog 3 minuten in dit eerste enerverende kwart. Score JJ, drietje Tanya. We gaan in een minuut naar 14-12. Veel aanvallen twee kanten op, weinig scores verder. We eindigen het kwart met een stand van 14-16. Net weer even achter.

Marlous maakt gebruik van een rotatie van 8 speelsters dit kwart. De minuten van de U20 meiden komen vast. Het tweede kwart start met een fanatieke defense, en levert snel balbezit op. We hebben wederom het vizier nog niet op scherp. JJ is net wat behendiger en pakt simpele scores, en loopt uit naar 14-20 in de eerste anderhalve minuut. Indy LeBelle is in het veld gekomen inmiddels. We kijken weer tegen een achterstand aan van 14-23, en dan gelukkig een verlossende 3 van Lindsay. Daarna een score van Charly, en we komen weer wat dichterbij naar 19-23. JJ is in puike conditie, en loopt een snelle break. Drive Indy, met score, 21-25. We haken naan, en blijven aangehaakt nu. Klasse dames ! Op karakter. Gelukkig 3 gemiste strafworpen aan zijde JJ, 21-26, en een 3 van Charly ! 24-26. Dat bedoel ik, aanhaken en knokken voor elke bal. En dat doen ze.

Op de stand 24-28 mag Emma de Wit haar minuten maken, ze vervangt Indy. Sterke rebound en score Jose, we staan weer gelijk, 28-28. Drive en score Tanya, we staan weer eens voor. Goede fase van onze lady Lions. Het is inmiddels 30-31 met nog 1 minuut te gaan. Snijden van Epiphany wordt gezien en beloond met een pass van Lindsay, score Lions. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Ieder een andere speelstijl, maar gelijk op gaan ze. 34-33 met nog 19 seconde in het tweede kwart. We gaan rusten met een stand van 34-36, helaas een buzzer beater aan zijde JJ.

We gaan weer van start, basis 5 gaat er tegenaan. En we starten met een ‘ in your face’ drietje van Charlotte, en pakken de leiding weer over, 37-36. En een pirouette er bovenop, Charly +2. Pittige rebound Tanya, pas pass en Charly +3. Dat is lekker starten met 8 punten op rij. Wat zeg ik …. +3, 11 punten op rij van een ontketende Charly …. woooooowwww. Ongekend, en we pakken met 45-36 de grootste voorsprong van de wedstrijd. En dat in 2 minuten.

JJ kruipt weer dichterbij, 45-41, maar dan een +3 van Denise en een +2 van Tanya om weer wat afstand te nemen, 50-41. En dat blijft het even. JJ spelt al even een zoneverdediging, daar heeft het mogelijk mee te maken. Eigen jeugd speelster Julia Bakker komt het veld in met nog 3 minuten te gaan. Ze durft te schieten, en gaat direct achter haar rebound aan. Mooi te zien.

We maken een sprongetje naar 54-43, time-out. Het is een vermakelijke wedstrijd, pit en vlagen van leuk en vlot basketbal. Het willen winnen straalt ervan af. We zijn lekker op weg, nu nog binnenslepen.

We starten met een +3 van Denise, nog steeds tegen de zone. Het is 57-45 met nog 19 seconde, JJ bal. Onze foutenlast maakt dat JJ naar de strafworplijn mag. Zodoende eindigen we het derde kwart met 57-46. Three down, one to go.

De ontknoping, het laatste kwart. Zone blijft, maar we gaan scherper schieten, Myrthe knalt er direct +3 in. Lekkere start zo. En de tweede aanval is een kopie, Myrthe +3. En zo gaan we naar 63-46, want JJ is het even helemaal kwijt. Er gaan geen score meer in. En een “banker” van Julia als opvolging, +3 voor haar. De zone wordt nu lek geschoten. 06.46 en de stand is 68-49. De zone wordt losgelaten. Marlous brengt Emma en Indy binnen de lijnen, ervaringsminuten opdoen. Even was gas terug van JJ, maar we breken de ban weer met een 3’tje van Myrthe, haar inmiddels vaste spot op links. 71-58 met nog 4 minuten te gaan. Time-Out Lions.

We komen sterk terug. Rebound assist Denise, lay-up Lindsay maakt dat de eerste score meteen voor ons is. Prachtige assist Charly, open score Epiphany. JJ scoort ook in deze fase, het is nu ‘ slechts’ 13 punten met 01.44 aan resterende tijd. Score met bonus JJ, 75-65. Denise jumpertje uit de hoek +2, net op het moment dat ik eigenlijk wil zeggen laat de klok lopen en speel het uit.

Driepunter JJ, driepunter Myrthe. Zit vijf seconde tussen 80-68. En we spelen de tijd uit, al dribbelend. Verdiende WIN.

Vier dames in de dubbele cijfers vandaag, teamwork.

Met dank weer aan alle vrijwilligers vandaag! Die maken dit ook in deze tijden mogelijk.