Sportcentrum Schaapskooi, zaterdagavond 20 maart, aanvang 18.30 uur , op die zeer aparte vloer nog steeds

De vaste vijf aan de start. LD neemt de lead, en komt op 7-0 in drie minuten. Time-out Lions, en direct een driepunts-score van Tanya. Ik zie een patroon…

Met nog 5.50 te gaan staan we inmiddels op 10-6. Even aankijken of we hetzelfde beeld gaan zien als in de voorgaande partijen. Dat zou op zich mooi zijn, want dan gaan de dames winnend het veld af. Zover is het echter nog niet. LD pakt door, 15-6. We hebben het schot nog niet gevonden. Tanya schiet, drives, probeert alles om aan scores te komen. Lions wisselt door, maar LD is de partij die scoort. Lindsay breekt de ban met een jumpertje, 18-8. Time out van LD met nog 2.31 op de wedstrijdklok. Het heeft even geduurd, maar Myrthe scoort haar eerste 3. Score Yfke, en een mooie driepunter van onze Emma! De laatste twee minuten gaat het in rapper tempo, 22-16 met 39 seconde nog. Knappe drive Tanya, 3 punter tegen, en we sluiten af met 26-18.

Nou dames, gas erop tegen de nummer 1 van de lijst. De apparatuur heeft even kuren, een paar minuten extra rust. Aan de muziek ligt het niet. Maar we gaan van start. Minuutje verder, 28-19. We lopen nog niet in. Deze fase maken we wat foutjes. Ook LD scoort niet gelukkig. Deze stand staat al weer even op het bord. Mooie ‘out of bounds play’ speelt Charlotte vrij, doe ook haar eerste drietje van de avond scoort. 30-24. Veel kansen en schoten aan beide zijden. Helaas al de 3e fout van Jose, en de 4e teamfout met nog ruim 5 minuten on dit kwart. Ondanks dat het even moeizaam gaat is het gat slechts 4 punten. Helaas een 3tje tegen, het is weer 7.  Nog 3 minuten, Julia Bakker time. Mooie pass van haar naar Charly, die 2 punten toevoegt aan haar totaal. 35-32 met 2.17, Time-Out LD. We horen de coach aangeven dat ze teveel open schoten mogen nemen. Denise flink aan het rebounden, en score Tanya. Daarna top assist van score Charlotte, en Lions staat voor met 35-36. Eerste keer in de wedstrijd. Score LD, drietje Charly ! 38-39 en balbezit. En we gaan de rust in met 1 punt voorsprong !

Er is meer ervaring aan de zijde van onze Landsmeerse dames wordt door de speaker benoemd. Lions gemiddeld 26,5 jaar en  LD 21. Even kijken of dit doorslaggevend is.

We starten met de eerste score en nemen direct het initiatief. Twee feilloze strafworpen van Jose maakt het 38-43. LD haakt weer aan. Tanya met een onmogelijk score plus bonus. We nemen weer iets afstand. 42-45. Met nog 7 minuten te gaan is het 45-47.  LD pakt het stokje weer over helaas, en komt door snel spel en twee driepunters op rij op 53-47. Time-Out Marlous Nieuwveen. Helaas scoort LD als eerste. Goede drive Denise, strafworpen als gevolg. twee maal raak. 55-49

Een iets te opzichtig screen maakt dat Jose tegen haar 4e fout aanloopt. Tracy Roberts knalt er een drietje overheen. En meteen een drietje weer van LD…. Het gat loopt op naar 14 punten… Daar waar we er 1 voor stonden met rust. tweee minuten te gaan. Tanya knokt en neemt het team op sleeptouw. 65-54 Even knokken weer dus, dit gat is te groot. Met twee strafworpen komt Tanya op 20 punten, en komen we op 66-56. Wij scoren weer, en LD wil de laatste aanval. derde kwart is voorbij, het is nu 66-58. Dit kwart was overduidelijk voor LD.

Het laatste kwart. We stoppen de aanval en gaan van start. We gaan ervoor. We kruipen via strafworpen naar 66-61. Weer scores tegen, 70-61. Ons schot is niet op zijn best vanavond. Dat is erg jammer, want dat maakt ons spel completer en moeilijker te bespelen voor tegenstanders. 0Het is 72-61, 5.49 to go, Time-Out.

Helaas is het LD die goed uit de time-out komt. We gaan naar 76-61, en ze pakken door naar 81-61. Dit ziet er niet goed uit. Zooo jammer. De tijd tikt weg, de stand wijzigt niet. Time-Out met 3.44 op de klok. 81-65, maar de hoop vervliegt. Ook te zien aan onze dames. Het lukt ook meteen niet meer. Alles rolt er net uit. Indy mag de tijd volmaken, net als Emma en Julia.

We eindigen met 89-69. De vele punten van Tanya hebben niet mogen baten vandaag.

Lekdetec heeft een goed uitgebalanceerd team. Wissels hebben weinig impact op kwaliteit. Vanavond te sterk gebleken voor onze meiden. Op naar de volgende game. Weer een kans op twee punten.