Het is zaterdagavond 27 maart, we zijn in Landsmeer, Verstappen heeft pole position, het Nederlands voetbalteam speelt ook, maar wij gaan genieten van een lekker potje basketball in de ICL. Vandaag ontvangen onze Lions de dames van Triple Threat, waar wat oude bekenden spelen. Wij gaan voor de punten, ondanks de langlopende blessures bij Benthe en Kim, en ook Jose speelt vandaag niet mee. Aan de zijde van TT ontbreekt Naomi Halman. Twee relatief jonge ploegen op het veld dus vandaag. Het is tijd voor de sprongbal, en we gaan van start.

Onze dames zijn gestart met de vaste 5 van de afgelopen wedstrijden. Vele pogingen aan beide kanten, met een eerste score na anderhalve minuut voor TT.  Tanya heeft wat moeite met de bal, en TT gooit er flink wat energie in. 0-4, strafworpen te gaan voor TT en een Time-out van Lions. Het is helaas een bekend beeld van de afgelopen games. We komen eerst achter, knokken ons terug, en dan gaan we spelen.  Het is 0-9 op 07.23.

Tanya breekt de ban met 2 rake strafworpen. TT komt en blijft in een goede flow, en loopt uit tot 2-17 en we zijn pas vijf minuten onderweg. Coach Marlous wisselt, vele jonge speelsters in het veld nu. Lindsay, Julia, Geena, Denise en Tanya moeten gaan inlopen.
Opvallend, naast Tanya hebben ook Denise en Lindsay last van de bal tijdens dribbels.

Het is 7-17 met nog 2.30 te gaan. Charly terug voor Julia. 3 om 3 (Katy-Lindsay) en het is 10-20. We gaan het eerste kwart afsluiten met 13-22 op het scoresheet.

Het tweede kwart start met balbezit, maar een score blijft twee minuten uit. We geven echt te veel rebounds weg in onze defense. Ook hier weer Tanya voorop in de strijd, energie erin en de wil om te winnen. Zo mooi om te zien. 15-22 door een score van Myrthe. Time-out TT. Onze dames pakken meer rebounds on deze fase, verdedigend. Dat scheelt vele 2e en 3e kansen. We kruipen dichterbij, 17-22. Drive Myrthe, en het is nu nog maar 3 punten verschil. Een lucky 3 van TT, maar Lindsay is los ! Weer een drive, met bonus. Rebound en pass van Denise naar gereedstaande Myrthe, en we staan gelijk.

De scores van TT haperen gelukkig. En elke driepunter van TT wordt nu direct beantwoord met een driepunter van ons. Nu Lindsay, die is echt ‘aan’ in deze fase, met ook de volgende aanval direct weer een jumper. Het is nu een close game, en we zijn volop in de game. Drive Denise, maar TT blijft ook nu wel aangehaakt. 34-34 met 2.38 , Time-out TT. Klasse teruggevochten. Letterlijk vechten voor de bal nu in de rebound. En we komen op voorsprong! Driepunter van Geena ! Nog 20 seconde te gaan. Drietje Tanya in de laatste secondes…en we gaan rusten met de score 39-36 op het scorebord.

We beginnen het derde kwart met een mooi shotblock van Tanya op Katy. Drive en score Myrthe maakt het 41-36. Horns down play creëert vrije 3 voor Myrthe, die ze maakt, 44-38. En rookie Geena kent geen angst, pittige drive en score. 48-40 en balbezit Lions. De inzet en energie van Geena valt op in positieve zin. Ze zit overal bij of tussen. Zo houden we balbezit, en komt de net in het veld gekomen Lindsay direct weer tot score. 51-40.

TT loopt wat in, maar een drietje van Denise schept weer wat marge. 54- 45 en een Time-out direct erop volgend. We gaan op en neer, en nu is Charly aanwezig met een 3 punter. Daar waar we in de eerste wedstrijd minuten geen antwoord hadden op de scores van TT, lukt dat nu volop. 61-49 met 1.34 op de klok. Rebound, strakke pass en layup Charly. Goede fase waarin alles lukt. Time-out TT op de stand 63-49. Het derde kwart sluiten we ook winnend af, 66-53.

We lossen binnen één aanval vijf schoten. Hangtime rebound van Lindsay, en we ronden toch af via Myrthe. Eerste score voor ons dus. Sneaky baselinedrive en score Tanya, 70-53. Pirouette Charlotte, 72-53. TT is het helemaal kwijt, en Lions is overal. Midden vrij, drive met bonus Tanya. De eerste minuten van Indy gaan nu in. Van 15 achter naar 17 voor. Wat een verschil. Maarrrr nog 7 minuten te gaan.

Nadine pakt toch echt haar rebounds wel deze wedstrijd. Tikt best aan. Nu wel op vier fouten. Het wordt wat rommeliger op het veld. Indy pakt de jumper en maakt het 78-59.

We maken een sprongetje, 03.30 stand 78-66. Weer een knappe aanvalsrebound van Lindsay, en dat levert haar twee vrije worpen op. 80-66

Drive Indy, op tijd naar buiten gepopt, jumper Geena. Nog twee minuten te gaan, Time-out. TT doet nog een slotoffensief. Veel druk. 82-72 , Tanya wordt er weer ingezet om de wedstrijd te closen. Charlotte 2 strafworpen, 84-72.  En als toetje nog een 3 punter vanaf de kop van Charly. Even duidelijk maken dat hier vanavond niets te halen is.

En weer een verdiende winstpartij voor onze ladies ! 87-74 is de eindstand.