Als klap op de vuurpijl, om nog even extra in de “Lions-sfeer” te komen, een dag voor het grote event morgen, een interview met Gerda Heinen! Gerda speelt morgen ook de Legends wedstrijd mee in onze lievelings sporthal ICL om 19:00. Nieuwsgierig zijn we natuurlijk naar waar ze naar uitkijkt, haar gevoel bij de Lions en welke tips ze voor de nieuwe generatie heeft…

Gerda Heinen!

Zou je kort kunnen vertellen wie je bent en wat jouw rol is/was bij de club?
In het kort is lastig….
Jullie kennen mij als Gerda Heinen. Ik speelde met nummer #14.
Ik woon nog steeds in Bunschoten met René en mijn drie kids. Ondertussen geef ik trainen aan mijn dochter Emma (met het leukste V16 Nederland) die ook met nummer #14 speelt 😊
Mijn rol was vooral speelster maar ik heb ook meegewerkt aan de basketbalschool.

4 juni, het grote evenement in Landsmeer. Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk er enorm naar uit om mijn (oud)teamgenoten te zien en alle verhalen op te halen met elkaar. Want die zijn er meer dan genoeg! En natuurlijk een feestje te vieren. Want dan lukt altijd bij Koen en Dennis. Wat hebben wij een uren daar doorgebracht.

Zou je jouw gevoel voor de Lions uit Landsmeer kunnen omschrijven?Een warm bad! Op mijn 17e ben ik gevraagd om mee te komen trainen. Ik keek op tegen de ervaren, oudere meiden maar ging de uitdaging graag aan en werkte keihard. Ik reed minimaal 4x per week vanuit het werk in Bunschoten naar Landsmeer. Het team/de hal werd je 2e thuis. Vriendschappen ontstaan binnen het team en buiten het team met supporters en vrijwilligers. Goede banden met coaches die als het er op aan komt voor je door het vuur gaan en wetende dat je altijd op ze kunt rekenen. Het is lastig om namen te noemen om niemand te moeten missen. Maar door Roy Leysner en Robin Hollander ben ik bij Landsmeer gekomen. Laki Lakens en René Wormhoudt hebben mij ook enorm geholpen om als speelster te groeien. Maar van alle coaches heb ik geleerd! Er werd door iedereen keihard gewerkt om er op zaterdag weer een feestje van te maken. Ik kwam als jong meisje naar Landsmeer maar ging daar weg als vrouw. Tot op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad van mijn keuze.

Wat was jouw mooiste moment tijdens jouw tijd bij de Lions?
De mooiste momenten zijn toch vaak als het om de prijzen gaat. Spelen voor volle zalen. Maar alle thuiswedstrijden waren sowieso een feestje. We speelden vaak met voor een volle tribune met veel kinderen die tegen je opkeken.

De uitwedstrijden met een touringbus samen met de supporters (iets met een MC Donalds pop die teruggebracht moest worden)…..

Geen specifiek moment dus maar hoe gaaf om van speelster die hoopte op een paar minuten per wedstrijd naar aanvoerster van het team te worden.

De toernooien zijn ook mooie herinneringen. Er zijn zelfs foto’s dat we in gala gekleed naar een diner zijn geweest (toernooi in het buitenland).

Terwijl ik nu aan het tikken schieten er al zoveel herinneringen naar boven.

Alle momenten buiten het veld met je teamgenoten. Wat als je zoveel tijd met elkaar spendeert worden het ook vriendinnen. We zijn zelfs met Rachel Witkamp, Nieke van der Zee, Rhonda McKenzie en Leontien Doorn een 3×3 toernooi in Lloret de Mar gaan spelen.

Wat wil je de nieuwe generatie Lions meegeven?
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je geniet. Je brengt zoveel tijd op het veld en met elkaar door dat het vooral leuk moet zijn. Geduld! Het is niet altijd gegeven dat je in het eerste seizoen veel minuten bij het eerste maakt. Of soms wil het gewoon even niet! Maar door keihard te blijven werken en trainen kom je een heel eind.

Is het al zaterdag…? Thanks voor je mooie anecdotes, het delen van je ervaringen en natuurlijk de tips voor de nieuwe generatie. We zien je morgen!

Sportieve Groet,
Team Lions