De handtekeningen zijn gezet, met trots mogen wij melden dat de Lions een nieuwe hoofdsponsor hebben. Vanaf aankomend seizoen heten wij;


“TOPKIP LIONS”!

Graag stellen wij de nieuwe sponsor TopKip aan jullie voor. Wat voor bedrijf is TopKip? Waar staan ze voor?  Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
José heeft een gesprek gehad met Rebecca van TopKip!

We hebben net het contract voor de komende 3 jaar ondertekend, “TopKip Lions” hoe klinkt dat? 
Klinkt geweldig! Alhoewel ik ook wel denk dat er wellicht wat grapjes gemaakt gaan worden! Ik ben heel benieuwd hoe de de meiden op de naam gaan reageren. Het is gewoon hartstikke leuk! Ik kom zelf uit Landsmeer, heb zelf gebasketballd in het verleden…

We zijn benieuwd wat morgen de reacties zullen zijn, tijdens de onthulling op het Lions Legends event morgen. TopKip Lions gaat het worden en we zijn een samenwerking overeengekomen voor in ieder geval de komende drie jaar. Hier zijn wij natuurlijk fantastisch blij mee! We willen natuurlijk wel graag meer over TopKip weten, wat is TopKip precies voor onderneming? 
Mijn ouders zijn in 2002 voor zichzelf begonnen op 48 jarige leeftijd. Ze hebben een pandje gehuurd, dat al snel te klein werd. Ze hebben toen de helft van het pand van de buren erbij getrokken, ook daar liepen ze al snel tegen ruimtegebrek aan. In 2009 hebben ze een pand laten bouwen. TopKip is een groothandel, waar je alleen als bedrijf kan inkopen. We verkopen voornamelijk kip, maar ook andere soorten vlees, aan slagerijen, horeca en supermarkten. Een van onze grotere klanten is FEBO, zij zitten tevens bij ons om de hoek, dus dat maakt het samenwerken “extra” makkelijk. Alle kip die je bij FEBO eet, komt bij ons vandaan. De corona tijd is voor ons erg moeilijk geweest, we hebben het heel slecht gehad. In die periode hebben we voor particulieren een winkeltje geopend, genaamd “Het Noordermes”. Deze winkel was gevestigd in het pand van TopKip en er zat een webshop bij. Na het opheffen van de Corona maatregelen merkten wij dat de business al snel weer begon aan te trekken en hebben we enkel de webshop aangehouden voor de particulieren en de winkel gesloten voor particulier bezoek.
We hebben 18 medewerkers, de mensen werken al heel lang bij ons, een TopKip-familie! We willen ook graag onze TopKip-familie behouden, dus we doen er alles aan om deze in stand te houden.

Je beschrijft het familiare gevoel, dat is wel een gevoel wat we bij de Lions ook hebben en belangrijk vinden! Dus daarin zijn we een 100% match!
Mijn ouders zijn dit bedrijf begonnen, ik zal het bedrijf dit jaar gaan overnemen en dit jaar bestaan we ook nog eens 20 jaar! Ik kom oorspronkelijk uit de kinderopvang, daar werkte ik 4 dagen en toen werkte ik 1 dag bij mn ouders. Het aantal dagen werken bij TopKip werd geleidelijk meer en nu staan we aan het begin van het jaar waarin ik het bedrijf over zal nemen. Mijn vader is ondertussen 68 jaar maar hij zal natuurlijk nooit helemaal stoppen!

Wat is je connectie met Landslake Lions? Vaak zien we dat er affiniteit met een sport of club moet zijn voor het afsluiten van een hoofdsponsor contract. Wat is jouw gevoel bij ons team en onze vereniging? Wat is je connectie?  
Ik kom natuurlijk uit Landsmeer en ik heb vroeger gebasketbald. Ik was een jaar of 13/14 en ik speelde met vriendinnen, het was hartstikke gezellig. Er kwam een moment waarin het team en de coach ambitieuzer waren dan wij. Er werd meer verwacht van de speelsters, dat er op een serieuzere manier getraind en gespeeld werd. Ik ging toen de pubertijd in, op dat moment heb ik een andere keuze gemaakt en ben ik gestopt met basketball. Maar toch heb ik het altijd een leuke sport gevonden! Ik zag voorbij komen dat de Lions nog opzoek waren naar een hoofdsponsor, naar aanleiding van dat bericht heb ik contact met Tine gezocht. Praten kan altijd en zo is het balletje gaan rollen…

Kan je je de laatste wedstrijd nog herinneren die je hier in het Indoor Centrum Landsmeer gezien hebt? 
Ik kwam net binnen lopen en de laatste keer dat ik hier was hadden we een feestje in Sportcafe de Remise! Kan mij niet goed herinneren wanneer de laatste keer een wedstrijd geweest moet zijn, maar dat is heel lang geleden! Ik heb het over de jaren heen regelmatig overwogen, maar ik werk voor mijzelf, mijn man werkt voor zichzelf en we hebben een gezin met 2 jonge kinderen, ben je blij als je een zaterdagavond languit op de bank even kan ontspannen en dat je dan even niets hebt!

Aankomend seizoen vinden we het natuurlijk wel hartstikke leuk als je komt kijken!
Ja, aankomend seizoen komen we zeker kijken. We gaan de wedstrijden in de agenda zetten! Heb je een favoriete speler of speelster? 
Nou, ik heb met Nadine in het team gezeten! Ik vond basketball altijd al een leuke sport, het spelletje, lekker bewegen, goede conditie en tijd met mijn vriendinnen op het veld. Momenteel ben ik twee keer per week in de fitness te vinden, niet omdat ik het zo leuk vind, maar meer omdat het moet… We moeten toch blijven sporten!

Met betrekking tot aankomend seizoen, waar kijk je het meeste naar uit?  
We kijken ernaar uit om weer helemaal in de basketball-wereld terecht te komen. Om te kijken wat er is veranderd en ben nieuwsgierig wat voor gevoel ik erbij krijg!
We hopen natuurlijk op een kampioenschap!

Wij gaan zeker voor het kampioenschap aankomend seizoen! We hebben er nu al zin in 🙂

Go go gooooo TopKip Lions! 

Heel erg bedankt voor jullie support en we kijken uit naar deze nieuwe samenwerking!
Sportieve Groet,
Team Lions