Parijs 1-2 juli 2023 – Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef beleefden afgelopen weekend mogelijk één van de mooiste momenten in hun basketballcarrière. De World Streetball Championships QUAI 54 in Parijs vonden plaats in een ongekende ambiance en overtroffen alle verwachtingen. De Nederlandse vrouwenploeg zorgde in de kwartfinale al voor een daverende verrassing door na 2 verlengingen te winnen van de heersend wereldkampioen streetball. Maar daar bleef het niet bij. De ploeg uit Nederland bereikte zelfs de finale, maar werd daar afgestopt door het Franse Paris Basket 18. Myrthe en Charlotte werden niettemin tweede van de wereld bij het Streetball!

In een uitverkocht en sfeervol stadion Roland Garros en omgeven met hip-hop speelde de jonge Nederlandse ploeg onder de naam ‘Concrete Lions’ dit weekend haar wedstrijden. Het lot leek het team van de TopKip Lions speelsters, ‘Concrete Lions’, niet gunstig gezind. De loting had hen in hun eerste wedstrijd, in de kwartfinale, al gekoppeld aan de heersend wereldkampioen Streetbal ‘I can Play’ met Franse topper Lisa Berkani in de gelederen. Maar de Nederlandse ploeg liet zich niet uit het veld slaan en onder aanvoering van Laura Westerik zorgde zij voor een geweldige verrassing door van de wereldkampioen en toernooifavoriet te winnen! Na de reguliere tijd hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht en ook na de eerste verlenging was er nog geen winnaar. Maar in de tweede verlenging trok Concrete Lions tot ieders verwondering en tot afgrijzen van het in grote getale aanwezige thuispubliek de overwinning naar zich toe.

In de halve finale werd een andere topploeg getroffen, Diarra Acadamy. Ook dit werd weer een bloedstollend treffen. De Nederlandse basketballsters kwamen in de slotfase nog achter (23-24) maar toonden veerkracht en wonnen met 28-25. Charlotte van Kleef scoorde een belangrijk schot vanachter de driepuntslijn.
In de finale werd het een strijd tegen het Franse Paris Basket 18. Lang ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk moest de Nederlandse ploeg moegestreden haar meerdere erkennen in de Franse tegenstander.
Niettemin zorgden Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten samen met teamgenoten Laura Westerik, Janiek van Veen, Janine Guyt, Jill Bettonvil, Richelle van der Keyl en Jade Bladgrove en coach Mitchell Lieveld voor een primeur en een historische ZILVEREN medaille.

Gefeliciteerd Myrthe en Charlotte, we zijn supertrots op jullie!

Meer informatie, foto’s en filmpjes zijn te vinden op de instagrampagina van het event. Kijk er echt naar, het is de moeite waard: https://www.instagram.com/quai54wsc/?hl=nl