Onze scherp-schutter Charlotte van Kleef! We willen allemaal meer over Charly te weten komen. Wat doet ze in het dagelijks leven? En wat is haar mooiste herinnering aan basketball?
Waar José zich liever niet in een rokje hees voor een hockey training toen ze jong was, moest Charlotte erg wennen aan een oversized driekwartbroek…

Wat doe je buiten basketballen om in het dagelijks leven?
Naast basketbal ben ik contentspecialist bij de Museumvereniging en af en toe doe ik opdrachten als freelancer. Natuurlijk ben ik naast basketbal ook graag met mijn vriendinnen, familie en vriendje.

Op welke leeftijd en waarom ben je begonnen met basketball en hoe lang speel je nu in Landsmeer?
Ik ben begonnen met basketballen toen ik 11 jaar oud was. Eigenlijk wilde ik dansen, tennissen of hockeyen met mijn vriendinnen. Een rokje dragen vond ik veel leuker dan een oversized driekwartbroek. Toch deed ik op mijn 11e een keertje mee met een basketbaltraining bij Wildcats in Nijmegen. Mijn ouders waren allebei mega goede basketballers, dus probeerde ik het ook. Na één training was ik verkocht.

Vóór dit seizoen heb ik al eens 1,5 seizoen bij Landsmeer gespeeld. Daar heb ik zo’n fijn gevoel aan overgehouden, vandaar dat ik dit jaar weer terug ben.

Wat vind je de sterkste kracht van jezelf in het veld?
Het liefst schiet ik zoveel mogelijk drietjes, maar scoren vanuit een post up begin ik ook steeds leuker te vinden.

Wat is je mooiste herinnering van je basketball carrière?
Mijn mooiste herinnering… Lastig, dat zijn er heel veel! Het behalen van een zilveren medaille op de Jeugd Olympische Spelen was een ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast word ik gelukkig als ik terug denk aan het seizoen dat ik in Australië gespeeld heb.

Wat eet je het liefst voordat je een wedstrijd speelt?
Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit, als er maar genoeg energie in de maaltijd zit. Vaak eet ik voor de wedstrijd een pastasalade of pokébowl.

Je hebt ook in het buitenland gebasketbald, in welke landen heb je gespeeld en wat is het belangrijkste dat je daar hebt geleerd?
Ik heb in Australië en in België gespeeld. Beide ervaringen waren heel verschillend. In Australië heb ik geleerd dat je het best speelt op de momenten dat je lekker in je vel zit. In België leerde ik dat mensen pas in je gaan geloven als je dat zelf doet. Kortom: have fun en geloof in jezelf!

Wat vind je het leukst aan je team en de sport?
Mijn teamgenoten én de staff zijn stuk voor stuk powervrouwen, heel inspirerend! Iedereen hier kan zichzelf zijn en in dit team staat iedereen voor elkaar klaar.

De sport vind ik mooi, omdat je met een team die wedstrijd moet winnen. Niemand kan dit spelletje alleen winnen. Samenwerken is heel belangrijk, iedereen draagt zijn eigen steentje bij.

Heb je een bepaald ritueel dat je altijd doet voor een wedstrijd of een training?
Een ritueel heb ik niet echt. Ik eet minstens 2 uur voor de warming up en zorg ervoor dat mijn lievelings sportbh gewassen is.

Wie is jouw baskeball idool?
Heerlijk cliché: mijn moeder. Ze is enorm fanatiek en kent het spelletje door en door. Ik ben blij dat ze mijn coach niet is, maar ze inspireert me altijd om het beste uit mezelf te halen.

En wat zijn we blij dat Charly weer terug is bij de Lions! Door Australie, Belgie, bij 3X3 & het NL-Team brengt Charly ontzettend veel ervaring mee terug naar Landsmeer.
Benieuwd naar de volgende wedstrijd van Charly en dames 1? Kijk dan op het Youtube kanaal van Lions Basketbal