Landsmeer 27 februari 2021, 1930 uur aanvang. En ik zie scheidsrechters uit alle windstreken op het veld vandaag.

Lions komt goed uit de startblokken. 0-2 achter, maar dan pakken we het over. We maken een kleine run naar 9-4, gaan naar 17-11, en dan langzaamaan kruipt Binnenland dichterbij. En trekt de stand weer gelijk. Time out 02:29  op de klok, 17-21.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, sportende mensen en binnenWaar we zo lekker begonnen als Lions, laten we het nu even een beetje lopen Hopen dat de time-out even de rust terugbrengt. Kasius krijgt even wat rust aan de andere zijde.

Bij ons oogt het helaas nog wat rommelig en nerveus. 5 seconde overtreding bij jet uitnemen, en een balverlies in korte tijd. En we hebben pech, alles valt eruit in plaats van erin.

Binnenland laat het ook schieten, en Lindsay maakt er 19-21 van met nog 50 seconde te gaan. Laatste secondes tikken weg, we boxen erg goed uit en krijgen de laatste kans op een schot. Helaas, we gaan rusten na het eerste kwart met 19-21 als stand. Het is weer zo een wedstrijd, waarschijnlijk spannend tot het einde.

De tweede periode gaat van start. Binnenland bal, en deze verspelen ze met een double dribble. Een nieuwe play startend met Myrthe vanaf de kop geeft helaas niet de gewenste score. We gaan naar 19-23, met een bonus aan de andere kant naar 19-24. Onze schoten vallen niet, toch een van onze wapens Indy LeBelle komt het veld in, onze jarige van vandaag. Het gaat heen en weer in deze fase. Het lukt ons niet te scoren, en Binnenland maakt een drietje, en loopt langzaam toch uit naar 19-29.

We gaan niet lekker, de zenuwen zitten er in. Tanya knalt er 1 op karakter in, gevolgd door defenKan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen, sportende mensen en binnensive rebound Indy, kijken of het weer gaat vallen. Fade away score van Charley, en we staan op 25-32. Er komt weer wat pit en geloof in gelukkig. En dat blijft het even, tot aan 04.34. Kasius is inmiddels weer in het veld gekomen en eist haar rol weer op. Zij was vorige wedstrijd ook al een “lastpost” voor onze dames.25-34

De ‘bommetjes’ van Tanya vallen er ook net uit. De drietjes willen er niet in, en we nemen ze wel, verschillende speelsters. Maar we blijven pushen. Alleen scoort Binnenland in deze fase wel makkelijk. Zo lopen we niet in, maar lopen zij uit.

02.56 en de stand is 25-39. En op 02.15 gaan we een time out in, 25-41.

We komen er goed uit, Charlotte scoort als eerste. Alleen krijgen we meteen een driepunter om de oren. Binnenland draait op volle toeren, en wij komen niet in onze flow. Zo vervelend.

We gaan rusten met een stand van 29-46. Even wat wonderwater er in, het vizier op scherp, en laat de schoten dan maar eens wel vallen de tweede helft.

Zelfde starting 5 aan de zijde van Lions. Keurige aanval en de eerste score is voor ons. Maar Marlou de Klein knalt er direct een 3 overheen. Charly een 2-tje. Het gaat in rap tempo nu. De Klein weer. We gaan naar 35-53  Binnenland vliegt en maakt de ene na de andere actie en score. 35-60  Time out.

Emma de Wit maakt haar eerste minuten. Tanya met een rondje dribbelen rondom de kop, maar finished wel. Haar 13 punten mogen tot op heden nog niet baten. Op het scorebord staan maar 4 speelsters met een score, dat is een te smalle basis om bij te blijven bij de tegenstander. Ook in teamfouten staan we 13 – 7. De verhoudingen zeggen eigenlijk alles.

Score Lindsay, en we gaan naar 40-63 met nog 3.30 te gaan. Time out. Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Binnenland gaat door met de gallery play. Gaat verdedigend opeens in een zone staan, en gelukkig schieten we nu wel meer raak. Lindsay, Charly, Epiphany 48-71. Maar dan weer De Klein 3, en in de slotseconde Jamy de Kock ook een driepunter 48-77, einde kwart.

We starten met Julia Bakker en Indy Lebelle aan onze kant. Julia pakt meteen een aanvalsrebound, lekker binnenkomen. Ook Denise komt binnen de lijnen met nog 08.30 te gaan. Tanya voor het eerst naar de kant. We gaan naar 50-86. Een rommelige fase, maar we komen ietsje dichterbij met 58-88. Het blijven er echter 30, en Binnenland speelt al een tijdje met de jeugdigen in hun selectie. Ook onze jongeren staan er nu in, samen met Nadine. Een mooie aanval, veel passes en een vrij schot gemaakt door Emma. 61-88

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een sport spelen en binnen

En ook Nadine gaat eruit, en dan blijven de jeugdigen over voor de laatste 2 minuten.

Het was onze avond niet. Charly heeft er ongemerkt toch 20 ingegooid vanavond, Tanya 13. We eindigen met een stand van 63-92

Daar waar we in de vorige match-up erg veel last hadden van Kasius, is vandaag De Klein met 28 punten de lastpak voor Lions. Helaas.

Maar kop op meiden, straks staan we er weer gewoon. Go Lions!