Ze is op haar twaalfde begonnen met basketballen, in december 2018 heeft ze besloten om te stoppen.
Nu ruim twee jaar later is ze terug bij de Lions! Door de huidige situatie met wedstrijden zonder publiek hebben jullie haar dit seizoen alleen nog maar op de livestream kunnen zien spelen, dus maak kennis met de Lion van de week; José Verhulsdonck!

Wat doe je buiten basketballen om in het dagelijks leven?
Ik werk alweer bijna 7 jaar full time op het Europese Hoofdkantoor van Nike Inc. in Hilversum. Heb altijd sales gedaan en sinds juni vorig jaar ben ik Business Planner. Verantwoordelijk voor het plannen en analyseren van Converse voor Scandinavie, Benelux & Duitsland.

Op welke leeftijd en waarom ben je begonnen met basketball en hoe lang speel je nu in Landsmeer?
Jeetje, dat is alweer een hele tijd geleden! Ik ben begonnen op mijn 12e volgens mij. Mijn ouders wilden graag dat wij een teamsport gingen doen. Ik kom uit Amstelveen, dus dan kom je al snel op het hockeyveld terecht. Dit heb ik 2 trainingen gedaan en al snel tot de conlusie gekomen dat sporten in een rokje niet echt mijn voorkeur had.

Mijn ouders hebben beide gebasketbald, beide eredivisie (bij Kinzo, Amstelveen en mijn moeder ook in het Nederlands jeudgteam), dus toen was de beslissing voor een andere teamsport snel gemaakt, Basketball it was!

Dit seizoen is mijn eerste seizoen weer bij Landsmeer nadat ik in December 2018 had besloten te stoppen door mijn blessures. Mede door Corona hoef ik voor mijn werk op het moment niet te reizen, dat heeft mij mede doen besluiten de commitment en de uitdaging weer aan te gaan. Bloed stroomt waar het niet gaan kan… Hier zijn we weer!

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ben begonnen bij Piranhas in Amstelveen, wat destijds al een bolwerk was met Landsmeer. Toen Piranhas failliet ging, ben ik junioren eredivisie gaan spelen in Landsmeer. Om vervolgens naar BC Utrecht te gaan. Heb daarna bij BV Lely Amsterdam gespeeld, opgevolgd door 4 seizoenen Amazone (destijds deed Amazone mee voor de prijzen!) Heb 3 jaar promotie divisie gespeeld bij Amsterdam, BC Apollo & US voordat ik in 2015 weer bij de Landsmeerse familie aangehaakte.

Wat vind je de sterkste kracht van jezelf in het veld?
Ik vind het belangrijk om iets toe te voegen aan een team. Dit kan in verschillende vormen en op verschillende manieren. Ik denk dat mijn kracht ligt in rebounding. Ik vind het heerlijk om een rebound te pakken, krijg daar zoveel energie van!

Wat is je mooiste herinnering van je basketball carrière in Landsmeer?
Met stipt op 1 ons kampioenschap met de Lions in 2015-2016! Wat een super prestatie en een fantastisch seizoen! De puzzelstukjes vielen gedurende het seizoen steeds meer op zijn plaats en toen we de finale serie aan het spelen waren zaten al de stukjes op de juiste plek. Het team, de dynamiek in het team en onze strijdlust om de medialle binnen te slepen.

Welke wedstrijd uit jouw basketball carrière zie jij als jouw meest succesvolle wedstrijd?
Dat kan ook enkel de best of 7 series zijn van seizoen 2015-2016. Had een goede series gespeeld en een prima bijdrage kunnen leveren aan het team.

Wat is jouw doel dat je graag wilt behalen dit seizoen?
Mijn persoonlijke doel is om iets bij te dragen voor het team, rebounding, energie brengen, hard werken en proberen ervoor te zorgen dat mijn lichaam het volhoudt. Het doel als team is natuurlijk het behalen van het kampioenschap!

Wat vind je het leukst aan je team en de sport?
Vind het erg belangrijk om plezier te hebben, denk dat dat mede het hoofdingredient is om succesvol te zijn als team. Doordat ik best wel veel blessures gehad heb, en ik pas 35 lentes jong ben, is basketballen op dit niveau niet meer vanzelfsprekend. Daardoor probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten nu het nog kan!

Vind het lastig uit te leggen wat ik het leukste vind aan de sport, het is gewoon de mooiste sport die er bestaat. Voor mij is er geen sport te vergelijken met basketball! Wellicht is het dynamische van het spel in combinatie met het snelle schakelen en het is natuurlijk ook erg spectaculair!

Heb je een bepaald ritueel dat je altijd doet voor een wedstrijd of een training?
We hebben allemaal ons eigen plekje in de kleedkamer bij thuiswedstrijden, dit moet ook zo blijven. Ik eet altijd 3 uur van te voren en altijd pasta. En ik poets altijd mijn tanden vlak voor de wedstrijd.. is dat gek?

Wie is jouw baskeball idool?
Vroeger was dat zeker Shaquille O’Neill. De tijd dat hij bij de Lakers speelde (1996-2004) en samen met Kobe Bryant een legendarische guard-center combinatie was. Vond het geweldig om die wedstrijden te zien.

 

En wat zijn we blij dat José dit jaar het team is komen versterken! Ze brengt ontzettend veel ervaring, gezelligheid en energie met zich mee. Benieuwd naar de volgende wedstrijd van José en dames 1? Kijk dan op het Youtube kanaal van Lions Basketball.