We starten, Landsmeer woensdag 17 februari 2021, onze oude vertrouwde ICL zoals altijd weer geweldig opgebouwd door het opbouwteam. De livestream staat er ook keurig bij, met vermelding van de sponsoren. Vandaag de wedstrijd tegen Utrecht. Utrecht met 3 gewonnen wedstrijden, en Landsmeer 1 plekje erboven met 6 punten. Belangrijk voor de stand dus om deze 2 punten in de tas te houden.

Vooraf zien we dat Charlotte weer van de partij is, en we hebben 11 speelsters aan Landsmeerse zijde. Utrecht heeft met Roos Hof iemand in huis die gemiddeld 18 punten per wedstrijd scoort,
en ook Rene Hoveling maakt er gemiddeld 17. Als onze dames dat weten te stoppen, maken we een goede kans.

We starten met Tanya, Kim, Myrthe, Charlotte en Nadine, en we gaan goed fel uit de startblokken. Drie gemiste jumpers van Nadine, een steal van Myrthe, maar helaas scoort Utrecht als eerste. Myrthe gooi het los, en de eerste 3 is een feit.

Het camera beeld mag wat scherper maar het is te volgen. Steal, pass, assist, score Nadine, en het is 5-2. Leuke eerste tweeenhalve minuten. Utrecht zet full court druk in de verdediging, maar Landsmeer lijkt er vooralsnog weinig moeite mee te hebben.

Een keurige pick-and-roll tussen Tanya en Charly maakt de stand 7-4. En een post van Nadine 9-4. Door de full court druk van Utrecht krijgt Lions de ruimte voor hun snelle transitie spel. Veel kansen, en veel overtal situaties in de aanval. Een beetje meer geluk en scherpte, dan scoren we nog meer. Het gaat lekker op en neer, en lekker vlot. Saai is het zeker niet !

Driven, uitpassen, nog een pass en een vrije 3 punter, die ook valt. 15-6 en nog 4 minuten te gaan. Leuk attractief spel.

Blessure Kim Hartman, oei. Die moet helaas het veld verlaten. Lions laat zich niet uit het ritme halen, en gaat onverstoorbaar door. We gaan een fase in met Denise, Lindsay en Epiphany. Verdedigend staat het, maar rebounds gaan te makkelijk naar Utrecht. Het is 19-10 met nog ruim een minuut te gaan. Einde kwart, 23-12. Verdiend ook op basis van inzet en het spel. Op naar het tweede kwart.

We starten ook nu weer lekker Eerste score jumpertje van Lindsay, na aanvalsrebound Tanya. We zoeken en vinden de vrije man goed in de aanval. We zijn wat ongelukkig in de afronding, doen pogingen genoeg, maar hij wil er even niet in. 25-16. Indy LeBelle komt het veld in, en gaat minuten maken. Charly knelt vanaf de kop een drietje raak, waardoor de marge weer gaat naar 12 punten. Utrecht wil alles door het (drukke) midden doen, dat staat redelijk sterk bij ons. Rebounds gaan beter, dus Utrecht heeft moeite met scoren. Drie punter Tanya, ploppertje Myrthe en het is 34-16 met nog 5 minuten te gaan. We worden nu wat gehaaster ljjkt het, en we schieten erg snel. Indy pakt een mooie steal, gaat voor de lay-up, maar merkt dat het wel de Eredivisie is en wordt geblokt. Emma de Wit gaat haar kans pakken, en komt er in met nog een ruime 3 minuten te gaan. Ze start met een aanvalsrebound. Ook nu pakken Charly en Myrthe het voortouw als het gaat om de scores, 11 en 9 punten so far, van de 38. Ze worden goed gevonden door het team. Utrecht gooit het gas er even op, straft ons balverlies af, en komt tot 40-28. We gooien in deze fase de bal steeds te makkelijk weg. We gaan rusten met 45-32.

En we zijn weer aan de gang, 48-34. Open spel, veel rennen, veel schoten aan beide zijden. Tanya houdt ons in het momentum met een jumpertje en een drive. We krijgen veel tweede kansen door goede aanvalsrebounds, verzilveren niet alles. Jose is er weer, en pakt overtuigende verdedigende rebounds zodat Utrecht geen tweede kansen heeft. We scoren even wat moeizaam, 50-39 met nog 05.56 op de klok.

We pakken het ritme weer op, drive naar binnen, pass naar buiten, en een drietje. We gaan weer naar 54-39 na wat strafworpen van Denise. Pass pass pass score Lindsay. Er wordt goed gekeken.

Utrecht strijdt voor wat ze waard zijn, en ze blijven full court druk geven en geven niet op. 56-46 en Utrecht bal, 02.38 te gaan. Landsmeer in foutenlast, waardoor elke fout strafworpen oplevert voor Utrecht. We moeten het weer even onder controle gaan krijgen, 58-51. Utrecht pakt het momentum even over nu. Weer strafworpen na een fout. 58-53 En weer starfworpen na een fout  58-54

We zijn het helemaal kwijt. Pressure van Utrecht, en de dames hebben balverlies na balverlies. 58-59 !

In 3 minuten de hele voorsprong verdwenen. Zo onnodig. Nonchalance, pech, scherpte, het is zoeken naar de vorm nu. Nog 1 minuut om te herpakken, Myrthe pakt via strafworpen wat terug, en zo komen we met nog 30 seconde op een stand van 62-59. En dat is de eindstand van dit kwart.

Kom op dames, laatste 10 minuten. We vinden de rust weer, en spelen ons spel. Zo lopen we rustig uit naar 66-59. Denise wordt omver gekegeld, en we hebben de bal weer. Mooie drive en 2 punten van Tanya. 68-62, 8 minuten nog. Utrecht komt weer dichterbij via starfworpen en een score. 68-66.

Verlossende drie van Charly. Even wat lucht naar 71-66. Maar Utrecht haakt weer aan… 71-70. Zo makkelijk als de press opzij werd gezet in de eerste helft, zo moeizaam gaat het nu. A 72-72 een snelle score, Landsmeer weer voor 74-72. Spannend hoor. Elke bal is nu belangrijk in deze fase. Maar we bnemen volwassen afstand naar 78-72. Nog 3.49 op de klok.

Jumpertje Tanya en we staan 80-74. Time out ! 02.52

Belangrijke aanvalsrebound Nadine, met twee strafworpen toe. 80-74  Ook in de verdediging staan we weer op. Lange aanvallen, klok laten lopen. We scoren niet maar pakken 3 steals op rij. 80-74 met 53 seconde. Strafworpen Lindsay,, 1 raak. Time out Utrecht.

Met 83-76 scoort Utrecht met bonus. 26 seconde… Gaan we weer verlengen??  83-79  Time out.

Tanya dribbelt en dribbelt, schot Myrthe, rebound voor ons, klok op 10 seconde, stand ongewijzigd. Goede zaken zo. En nu toch een fout,strafworpen voor ons, 85-79, en time out Utrecht.

Tanya 25 punten topscorer vandaag. Puike pot. Te spannend weer! Door de blessure van Kim geeft de winst een beetje een bittere nasmaak, maar super dat er gewonnen is en blij met de punten.