Bemmel 10 januari 2024 – TopKip Lions werkte woensdagavond even een verplicht nummertje af. In Bemmel werd QSTA United Bemmel met 36-93 verslagen, zonder dat ook maar één moment sprake was van een echte wedstrijd.

TopKip Lions ging geconcentreerd van start. Het tempo werd hooggehouden: snelle aanvallen, vaak eindigend met een driepunter, en veel fastbreaks. TopKip Lions scoorde er lustig op los. Na amper 5 minuten spelen stond er al een 9-23 stand op de borden. Claire Hirman, Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef namen met respectievelijk 6, 7 en 8 punten de scores voor hun rekening.
De rest van het kwart werd door gewisseld en afgesloten met een alleszeggende 12-33.
In het tweede kwart werd Richelle van de Keijl goed onder de basket gevonden en maakte ze de kansen ook af. TopKip Lions liep uit naar 16-45, maar toen stokte de geoliede machine enigszins. Een time-out leverde onvoldoende op, waarna coach Van Kampen het volledige team wisselde.  Met drietjes van Le Belle, Pengel en Van Kleef werd de kleedkamer opgezocht, 20-54.

Ook in de tweede helft bleef de handelingssnelheid van de Landsmeerse ploeg veel te hoog voor het team uit Bemmel. Mooie aanvallen, snelle fastbreaks en leuke assist lieten het publiek genieten. Dit kwart liet ook Kim Hartman zich weer zien met een paar mooie scores. De druk van TopKip Lions op de Bemmelse guards leverde regelmatig balwinst en makkelijke lay-ups op.
Na het derde kwart met 31-82 te hebben afgesloten, leek de weg naar de 100-puntengrens open, maar de laatste tien minuten werd gestart met een bijzondere en onervaren teamsamenstelling, waar geen enkele balans in zat. Speelsters speelden onrustig, wisten elkaar niet te vinden en het duurde 4 minuten, voordat TopKip Lions via Charlotte van Kleef het netje wist te vinden. Het lukte Van Kampen niet om dit kwart de balans terug in het team te krijgen. De wedstrijd doofde dan ook minder flitsend uit, dan deze was begonnen. Maar met 26-93 werden de punten binnengehaald en werd huiswaarts gekeerd.

Komende zaterdag staat de topper in de competitie op het programma. Nummer 2 TopKip Lions treft dan om 19.30 uur in het Indoorcentrum in Lansmeer de koploper van de dameseredivisie, Grasshoppers.

Scores: Charlotte van Kleef 21, Richelle van der Keijl 21, Claire Hirman 9, Myrthe den Heeten 9, Lindsay Pengel 3, Janna Vogelaar 8, Emma de Wit 7, Kim Hartman 6, Indy le Belle 5, Epiphany Etienne 4

Foto: Peter den Heeten