Parijs 11 januari 2024 – Afgelopen augustus wonnen 4 speelsters van TopKip Lions de Europese Summer Jam Finale in Londen. De prijs die daaraan verbonden was, was een geheel verzorgd bezoek aan de jaarlijkse NBA-wedstrijd in Parijs. Donderdag was het zover. Deze keer speelden ‘the Brooklyn Nets’ en ‘the Cleveland Cavaliers’ tegen elkaar.

Donderdagochtend in alle vroegte vertrokken Epiphany Etienne, Myrthe den Heeten, Richelle van der Keijl en Charlotte van Kleef met de trein naar Parijs. Zij werden vergezeld door een andere Concrete Lions teamgenote Janine Guyt en coach Mitchel Lieveld.

Gestart werd met een bezoek aan het NBA House, waar diverse activiteiten plaatsvonden.
’s Avonds werd de NBA wedstrijd gespeeld in de Accor Arena. Dit is een enorme sporthal die ook tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs het toneel zal zijn voor het Olympisch basketbaltoernooi. De zogenaamde NBA Global Games zijn bedoeld om ook fans van buiten Amerika de kans te bieden om een NBA wedstrijd bij te wonen.
De meiden konden genieten van een partij topbasketball, waarbij de Cleveland Cavaliers met 111-102 wonnen van de Brooklyn Nets. Absolute uitblinker was Donovan Mitchell, die 45 punten scoorde.  

Na een nacht in een goed hotel, werd vrijdagochtend weer de terugreis naar Nederland ingezet, waar in de avond gewoon getraind moest worden voor de belangrijke wedstrijd op zaterdag tegen Grasshoppers: 19.30 uur Indoor Centrum Landsmeer.


Meer informatie: https://nbaevents.nba.com/paris
https://www.brooklynnetsinparis.com/
https://www.nba.com/news/nets-cavs-nba-paris-game-2024