Amsterdam 8 juli 2023 – Het zat er al een beetje aan te komen, de finale tussen Team Landsmeer en Team Katwijk tijdens de Women’s Pro League Finals in het Amsterdamse bos. Net als de beide voorrondes waren beide teams een klasse apart, bereikten beiden weer de finale, maar ook nu pakte team Katwijk de overwinning en eindigde team Landsmeer op een tweede plaats.

Team Landsmeer verscheen deze keer in de samenstelling met TopKip Lions speelsters Lindsay Pengel, Myrthe den Heeten, Claire Hirman en Charlotte van Kleef. Op basis van de resultaten in de twee voorrondes werden de kwartfinales ingedeeld. Daar trof Team Landsmeer het team Diemen. De Landsmeerse speelsters hadden weinig moeite met deze tegenstander en afgetekend werd er met 21-6 gewonnen. Ook de halve finale tegen team Barendrecht leidde tot een eenvoudige overwinning, 21-9.
De finale was van een ander kaliber. Gespeeld werd weer tegen team Katwijk met ervaren 3×3 speelsters. Dat van hen gewonnen kon worden had team Landsmeer in de eerste voorronde al laten zien, maar op het warme grasveld bij het ‘Vunzige Deuntjes-festival’ zat het er deze keer niet in. Te veel moest er in de finale komen van Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef. Met een stand van 18-14 moest ook nu de overwinning weer gelaten worden aan de tegenstander.

Voor de TopKip speelsters is het nu vakantie, voordat in augustus weer gestart gaat worden met de trainingen in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Meer informatie:
https://play.fiba3x3.com/categories/c6439ec2-e318-4e45-8df7-5fe7b7d3a468/teams/e3bd0ce3-3806-4ccf-a28a-9aa310730319