Amsterdam 20 juli 2023 – Vice-wereldkampioenen Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef hebben donderdagavond met het Concrete Lions team een oefenwedstrijd gespeeld tegen het U20 Nederlands meisjesteam dat in voorbereiding is op de U20 Europese Kampioenschappen komende maand. Er werd eenvoudig gewonnen met 51-75.

Het U20 Nederlands team komt van 28 juli – 6 augustus in Craiova (Roemenië) uit op het EK in de B-divisie. Gestreden wordt om een ticket naar de A—divisie. In het U20 NT zit onder meer Jaleesa Molina, die afgelopen seizoen nog deel uitmaakte van TopKip Lions. Na de zomer zal Jaleesa Molina naar Amerika vertrekken om te gaan spelen bij Temple College. Het U20 NT heeft dit jaar een sterke bezetting, want ook Lotte van Kruistum (Grasshoppers), Iris Vennema (Den Helder), Lotte Toornstra (Den Helder) en Quinta van Schijndel (Triple ThreaT) maken deel uit van dit team.

Concrete Lions trad behalve met Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef ook aan met TopKip Lions speelsters Epiphany Etienne en Lindsay Pengel. Dit in verband met de afwezigheid van Jill Bettonvil, Janiek van Veen en Jade Bladgrove. Laura Westerik, Janine Guyt, Richelle van der Keyl en ook nieuwkomer Chermensa van la Parra completeerden het 5×5 streetball team. Mitchel Lieveld was ook nu weer de coach van het team.

In sporthallen Zuid in Amsterdam werd het een leuke wedstrijd, maar het NT U20 kwam geen seconde in de buurt van een overwinning. Concrete Lions won eenvoudig met 51-75.

Zie ook: https://www.instagram.com/concretelionsbasketball/?hl=nl