Rotterdam 23 juli 2023 – Het is de zomer van het 5×5 streetball. Na de QUAI 54 Wereldkampioenschappen deed Charlotte van Kleef dit weekend met Concrete Lions mee aan het pan-Europese Foot Locker’s basketballtoernooi Summer Jam. Dit evenement vindt plaats in zes grote steden in heel Europa: Parijs, Milaan, Barcelona, Rotterdam, Londen en Berlijn.

Het 5×5 streetball wordt gespeeld vanuit community’s. Deze community’s proberen de basketballsport in al zijn facetten, in alle vormen en voor alle doelgroepen toegankelijk te maken. Dat doen ze door het aanleggen van basketballveldjes in de wijken, maar ook door het organiseren van toernooien in binnen- en buitenland. Concrete Lions in Rotterdam is ook zo’n community en maakt deel uit van een basketballplatform dat onder meer gesponsored wordt door de NBA en Footlocker.

Dit weekend werd gespeeld op het Foot Locker-veld Henegouwerplein Court in Rotterdam. In het Concrete Lions team sloten ditmaal behalve Charlotte van Kleef, Laura Westerik en Janine Guyt, die tot nu toe alle keren present waren, zondag ook Marlou de Kleijn (Binnenland), Lisa van den Adel (Binnenland), Anne van Vlijmen (Lekdetec) en Kim Schrama (BS Leiden) aan. Dit keer waren er naast Van Kleef geen andere TopKip Lions speelsters aanwezig. Coach was wederom Mitchel Lieveld.

Zonder problemen pakte Concrete Lions de overwinning van het Footlocker toernooi in Rotterdam. Daarmee verdiende het team een ticket voor de finales op Clapham Common Court in Londen. Daar zullen de winnaars van elke locatie uit Europa het tegen elkaar opnemen.
De finale vindt plaats op 19 augustus 2023.

Meer informatie:
https://www.footlocker.nl/nl/inspiration/raise-the-game/summer-jam-launch-2023.html
https://www.instagram.com/concretelionsbasketball/?hl=nl