Craiova – TopKip Lions speelster Jaleesa Molina zal van 28 juli – 6 augustus in Craiova (Roemenië) met het U20 Nederlands Team uitkomen op de U20 Europese Kampioenschappen in de B-divisie. Komende vrijdag zal het Landsmeerse talent haar eerste wedstrijd spelen. Om 12.00 uur is Kosovo de tegenstander.

Jong Oranje heeft dit jaar een sterke bezetting, want behalve Jaleesa Molina is ook een aantal andere eredivisiespeelster geselecteerd voor dit team: Lotte van Kruistum (Grasshoppers), Iris Vennema (Den Helder), Lotte Toornstra (Den Helder) en Quinta van Schijndel (Triple ThreaT). Bart Sengers is dit jaar de hoofdcoach. TopKip Lions coach Chris van Kampen nam in de voorbereiding kort nog de honneurs waar voor Sengers, omdat deze pas later kon aansluiten bij het NT.
Voor Jaleesa Molina is het haar 3e jeugd EK. Eerder speelde zij al een U16 EK (2019) en een U18 EK (2022).

Het U20 Nederlands Team zit in een poule met Kroatië, Slovenië en Kosovo.
Het programma ziet er als volgt uit:
vrijdag 28 juli 2023 – 12.00 uur             Nederland – Kosovo
zondag 30 juli 2023 – 19.30 uur            Nederland – Slovenië
woensdag 2 augustus 2023 – 14.30 uur            Nederland – Kroatië
Er wordt gespeeld in 4 poules. De beste twee ploegen kwalificeren zich voor de kwartfinales. De top drie verdient een ticket voor de A-divisie.

De 19-jarige speelster zal na de zomervakantie niet terugkeren naar TopKip Lions. Zij gaat voor een avontuur naar Temple College in Amerika.

Meer informatie:
https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/orange-lions-vu20-zonder-sterren-maar-met-aardig-collectief-naar-ek/
https://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2023