Landsmeer 2 augustus 2023 – TopKip Lions heeft de eerste aanwinst van het nieuwe seizoen bekend gemaakt. International Richelle van der Keijl zal komend seizoen bij de eredivisieploeg van Landsmeer aansluiten.

De 30-jarige Richelle van der Keijl brengt ervaring en de broodnodige lengte mee naar het team van coach Chris van Kampen. Van de Keijl speelde in Nederland, Amerika, Griekenland, Tsjechië en vorige twee seizoenen in Italië. Afgelopen jaar kwam de 1.96m lange center uit voor Sanga Milano in de 2e Italiaanse Liga. Ze speelde daar gemiddeld 31 minuten per wedstrijd, scoorde 11,9 punten en pakte 10,8 rebounds per game.

Van der Keijl begon in 2009 haar eredivisiecarrière bij Wereldtickets Leiderdorp. Na een jaar Den Helder sloot zij zich in 2011 aan bij de talentenselectie van het CTO Amsterdam. Zij vertrok in 2013 naar Amerika om daar collegebasketball te gaan spelen, maar ze viel het eerste jaar geblesseerd uit. In 2017 tekende ze een contract bij AO Dafni in Griekenland en na wederom een blessure herstelde zij in Nederland. Na haar revalidatie speelde ze een kort seizoen bij Lekdetec in Bemmel, voordat ze respectievelijk bij Slavia Praag, Ponzano Basket Veneto en afgelopen jaar Sanga Milano tekende.

Richelle van der Keijl speelde tussen 2010 en 2013 vier jeugd EK’s (U18 en U20 NT) voordat zij geselecteerd werd voor het nationale vrouwenteam. Recent in 2023 deed zij nog mee bij de Kwalificatiewedstrijden van Nederland voor het EK.

TopKip Lions is verheugd met de komst van Richelle. Welkom!

Meer informatie:
http://db.basketball.nl/db/overzicht/spelersdossier.pl?detail=1&spl_ID=6059
https://basketball.eurobasket.com/player/Richelle-Van-Der-Keijl/182194?Women=1