Landsmeer – De basketbaldames van Lions speelden dit weekend een sterke verdedigende wedstrijd tegen de nummer twee in de eredivisie, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd in het vierde kwart. Met een eindstand van 51-69 moesten zij de winst laten aan Grasshoppers uit Katwijk.

Het eerste kwart werd er hard verdedigd door de basketbalsters van Landsmeer. Na vijf minuten had de ploeg uit Katwijk nog maar 7 punten gescoord. Lions daarentegen wist het netje ook niet te vinden, want alleen Myrthe den Heeten was het gelukt om te scoren, 2-7. Lindsay Pengel en Loyce Bettonvil doorbraken de ban en even leek Lions de aansluiting te vinden (6-9), maar scoren bleef dit kwart moeizaam, waardoor er na 10 minuten spelen een magere stand van 10-18 op de borden stond.
Het tweede kwart werd met vol vertrouwen ingezet en na 5 punten van Charlotte van Kleef was de wedstrijd weer in evenwicht, 19-20. Een time-out van Grasshoppers leverde geen gevaar op voor de Landmeerse verdediging, want Lions wist de Katwijkse ploeg in dit kwart op slechts 9 punten te houden. Met 7 punten van Myrthe den Heeten in dit kwart werd met een stand van 26-27 de rust ingegaan.

Ook in de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Hoewel de Katwijkse Marieke van Schie met 6 punten op rij even roet in het eten van de Landsmeerse ploeg leek te gooien, herpakte Lions zich goed. Halverwege het derde kwart wist Lions zelfs een minimale voorsprong te nemen, 37-36. Daarna was het stuivertje wisselen en werd met 43-46 het vierde en laatste kwart gestart.
Twee minuten ging het goed en toen pakte de Katwijkse ploeg het voortouw. Een time-out van coach Marlous Nieuwveen bij een stand van 47-56 leverde echter geen nieuw elan. Grasshoppers bleef scoren en Lions leek het netje niet meer te kunnen vinden. Met 51-69 was de wedstrijd gespeeld.
Lions heeft nu twee wedstrijden gespeeld in de elite A van de eredivisie. Beide wedstrijden werden verloren, echter geen van beiden kansloos. Op 27 maart staat de volgende wedstrijd op de planning, dan tegen Lekdetec Batouwe uit en in Bemmel. Van deze ploeg werd al twee keer gewonnen.

Scores: Myrthe den Heeten 15 punten, Loyce Bettonvil 12 punten, Charlotte van Kleef 10 punten