Even voorstellen; Loyce Bettonvil. Wellicht is het voorstellen niet helemaal nodig, Loyce heeft al behoorlijk wat ervaring op haar basketball CV staan. We zijn erg trots om mede te mogen delen dat de in ‘s-Hertogenbosch geboren Loyce de tweede helft van dit seizoen uit zal komen voor de Lions!
Wat een mooi kerstkadotje voor de Lions dit jaar, we zijn best een beetje nieuwsgierig naar Loyce, daarom heeft onze Social Media reporter Karim Loyce wat vragen gesteld.

Wat leuk dat je Landsmeer komt versterken! Wat was voor jou doorslaggevend om je vanaf Januari bij ons team aan te sluiten?
Na een break van 3 maanden begon ik het basketbal te missen. Ik besloot om bij Landsmeer een keer mee te trainen en dat beviel erg goed.
Het is een super leuk, gezellig en hardwerkend team.

Je bent al jaren een sterke kracht in het Nederlandse dames basketbal. Hoe kijk je hier zelf tegenaan?
Ik vind het super leuk dat ik al zoveel heb meegemaakt in/met het Nederlandse dames basketbal. Het is iets wat ik super leuk vind en met passie doe.

Je hebt ervaring met 3×3 basketbal. Hoe heb je dat ervaren, en wat zijn de grootste verschillen met 5×5?
Het 3×3 basketbal heb ik als heel positief en speciaal ervaren. Ik heb met het Nederlands team veel mooie grote toernooien mogen spelen. Het 3×3 is natuurlijk onderdeel van de basketbalsport maar zo anders dan het traditionele 5 tegen 5. Het 3×3 basketbal is een stuk dynamischer, spectaculairder en fysieker.
Het grootste verschil is dat je in plaats van vijf tegen vijf spelers, bij 3X3 basketbal met drie tegen drie spelers speelt.
Je speelt op één basket op een half basketbalveld en meestal wordt er outdoor gespeeld en een wedstrijd duurt 10 minuten of wie het eerst 21 punten scoort.

Even met het oog op jou als persoon. Wat doe jij het liefst als je niet bezig bent met basketbal?
Leuke dingen doen met familie en vrienden. Op de bank een serie of film kijken. Bakken.

 Wat is jouw favoriete quote of all time?
If you can’t outplay them, outwork them.

Heb jij tips voor de jonge basketbalsters?
Heb plezier, werk hard en geloof in jezelf!

 

Heel veel succes Loyce en welkom bij de Lions!

Artikel in het NHD