Landsmeer – Afgelopen zaterdag speelden de dames van Topkip Lions hun laatste oefenwedstrijd voordat volgende week de competitie in de dameseredivisie begint. Het werd een slordige en vooral in de eerste helft een ongeïnspireerde wedstrijd tegen het lager ingeschatte Martine Sparks uit Groningen. De basketballsters uit Landsmeer wisten ternauwernood de winst binnen te halen, 58-56.

Vorig seizoen won Topkip Lions alle wedstrijden tegen Martini Sparks redelijk makkelijk. Resultaten uit het verleden zijn echter geen garanties voor de toekomst. De Landsmeerse basketballsters dachten daar blijkbaar anders over, want de start van de wedstrijd was allerbelabberts. Hoewel Lies van Straaten en Epiphany Etiene in verband met een blessure ontbraken, mag dit geen excuus zijn voor het matige spel. Martini Sparks pakte direct een voorsprong van 2-12. Daarmee waren de dames van Topkip Lions echter niet wakker geschut, want 9-18 was de stand na één kwart.
Het tweede kwart leek het tij te keren. Topkip Lions trok binnen 5 minuten de stand gelijk naar 23-23 en pakte een voorsprong van 28-23, maar daarna was het momentum weer weg. De eerste helft kabbelde wat door en met 34-31 werd de rust ingegaan.

Hoewel in de rust de speelsters werden toegesproken en hen verzocht werd om met meer intensiteit te spelen, leverde dit in het derde kwart nog weinig op. Martini Sparks herpakte de voorsprong en ging zelfs met een 41-47 voorsprong het vierde kwart in. Dit laatste kwart begon Topkip Lions met 11 punten op rij goed. De Groningse tegenstander wist in deze eerste minuten niet tot scoren te komen. De achterstand werd omgezet in een voorsprong van 52-47, maar ook deze kon weer niet worden vastgehouden. Martini Sparks kwam weer terug naar 52-53. Met een laatste krachtinspanning werd uiteindelijk de wedstrijd wel binnengehaald, maar het was met de hakken over de sloot, 58-56.

Topkip Lions had deze wedstrijd een enorm laag schotpercentage (34%) en er werd maar liefst 21 keer balverlies geleden. Volgende week zullen de basketballsters uit Landsmeer uit een ander vaatje moeten tappen willen ze Lekdetec uit Bemmel echt tegenstand kunnen bieden.

Scores: Lindsay Pengel 16, Myrthe den Heeten 11, Anouschka Meijer 9, Charlotte van Kleef 5, Claire Hirman 5, Julia Bakker 5, Nadine Boesaart 4, Janna Vogelaar 3