Komende zaterdag spelen de dames van Top Kip Lions de eerste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 in de dameseredivisie. Het team is ten opzichte van het afgelopen seizoen op enkele plekken gewijzigd.

Nieuw is coach Chris van Kampen. Hij vervangt Marlous Nieuwveen. Hoewel Chris van Kampen voor de meeste speelsters geen onbekende is, staat hij wel voor het eerst aan het roer van de damesselectie. Van Kampen is al jaren actief als coach. Zo maakte hij jaren deel uit van de coachstaf van de talentenselectie van het CTO, was hij coach bij BV Hoofddorp, de jeugd van Landslake Lions en recent nog als bondscoach van het Nederlands Team U16 meisjes. In die rollen kent hij een groot deel van de huidige selectie.
De Staf van Topkip Lions bestaat verder nog uit Corine Manuputty (assistent coach), die is gebleven. Nauw betrokken bij het damesteam zijn Franciska Bentvelzen, Tine Nat en José Verhulsdonck.

Coach Van Kampen kan een beroep doen op een ruime, maar vooral ook jonge selectie. De 40-jarige Nadine Boesaart is de oudgediende, die ook dit jaar weer aansluit bij het team. Tussen haar en de rest van het team zit een groot leeftijdsverschil. In leeftijd komt na haar namelijk Charlotte van Kleef met haar 25 jaar. Naast Van Kleef zijn ook de volgende speelsters gebleven: Myrthe den Heeten, Lies van Straaten, Lindsay Pengel, Epiphany Etienne, Claire Hirman, Emma de Wit, Indy le Belle, Julia Bakker en Evie van der Woude. Nieuw in de selectie zijn Anouschka Meijer, Jaleesa Molina en Janna Vogelaar. Anouschka Meijer is na een avontuur in Amerika (Iona women’s basketbal) terug in Nederland. Jaleesa Molina maakt deel uit van de Orange Lions Academy (OLA). Het 16-jarige Landsmeerse talent Janno Vogelaar, die afgelopen zomer deel uitmaakte van het U16 NT, speelt tevens in het U21 team van Landslake Lions. De ervaren Tanya Bröring en Kim Hartman zijn geblesseerd en het zal nog enige tijd duren voordat zij weer op het veld te bewonderen zijn. Hun ervaring wordt daar node gemist. Een deel van de selectie speelt een dubbele competitie ofwel bij dames 2 van Landslake Lions, het U21-team van Landslake Lions dan wel bij de talentenselectie van de NBB (OLA).

Vertrokken is Loyce Bettonvil. Zij heeft zich weer aangesloten bij het nationale 3×3 programma van de NBB.

Komende zaterdag 24 september speelt TopKip Lions om 16.00 uur uit tegen Lekdetec in De Kooi, Sportlaan 3 in Bemmel. Kun je er niet bij zijn, dan staat er vanaf zaterdag een livestream link op de instagrampagina van TopKip Lions.

In het afgelopen seizoen stonden de wedstrijden tegen deze tegenstander elke keer voor spektakel. Binnen het team van Lions zijn een aantal speelsters licht geblesseerd. Het is nog onduidelijk of coach Van Kampen de beschikking heeft over alle speelsters.